• 瀏覽: 39,759
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-9-28 09:50 發表
全港唯一一間紙包飲品盒回收廠「喵坊Mil Mill」位於元朗創新園的廠房租約年底屆滿,作為業主的科技園公司昨終親身回應,指廠房原來的3年期租約去年底屆滿後,已寬限至今年底,稱現只可酌情寬限多數個月,兩、三年則「無可能」。「喵坊」創辦人葉文琪則重申2018年有科技園人員確定租用期可達6年,直言若當時得知僅3年租期,就不會

...
感覺呢條友係黃毒友

快D去新加坡!香港唔歡迎你呀!

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-9-28 09:56 發表
口頭承諾係都有法律責任,問題係而家科技園根本唔承認有作出口頭承諾!呢次真係口講口賠!
雖然口頭承諾有法律效力

但你點証明環保署有咁講過?

我話呢個老闆曾經講過話俾一億港元我呀!有無人信?

支持政府!就算塊地擺嚮度曬太陽,都唔X租俾你呀!吹呀!

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-9-28 09:50 發表
全港唯一一間紙包飲品盒回收廠「喵坊Mil Mill」位於元朗創新園的廠房租約年底屆滿,作為業主的科技園公司昨終親身回應,指廠房原來的3年期租約去年底屆滿後,已寬限至今年底,稱現只可酌情寬限多數個月,兩、三年則「無可能」。「喵坊」創辦人葉文琪則重申2018年有科技園人員確定租用期可達6年,直言若當時得知僅3年租期,就不會

...
快D去新加坡!香港唔需要你呀!走啦!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-9-28 11:53 發表
租霸?唔係話星加坡向佢招手咩?
所以叫佢快D去新加坡!唔好留嚮香港啦!

引用:
原帖由 eb1815 於 2022-9-28 11:59 發表

尋日睇新聞火到黎, 科技園高層有晒理據講埋晒時序講左點解唔續租.
反之個回收商一句話咩"以佢理解"覺得科技園會同佢續租, 講到自己點慘點慘, 班記者完全冇以科技園既回應去質問個葉生.
因為成班都黑記!有晒立場,想商人鬧政府!唔想幫政府講野!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-9-28 12:01 發表

睇你咪知囉

明明有職員作出口頭承諾,一定有,唔會無。
挑!你話過養我一世!而家反口呀!

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2022-9-28 12:02 發表

呢件事有啲搞笑,一個可以用成千萬設廠嘅人,佢話有人口頭承諾你乜乜乜,咁你就信曬,文件合同乜都無,你話搞唔搞笑
很傻很天真

老細好可愛喔

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-9-28 12:35 發表
如果葉生連嗰位對佢作出口頭承諾嘅科技園職員姓甚名誰都講唔出,佢嘅說法可信性就好低了。
可能係一個sodiasm對佢承諾

引用:
原帖由 hkowl21 於 2022-9-28 12:46 發表
其實最重要的係政府想吾想留!
全港得一間,要人搬,咁新的公司搬過去又得唔得?
搬一搬,又冇成百萬,又停工,回收堆積如山!
而家間廠玩寸左,政府情願將塊地曬太陽,都唔租俾你,吹呀!

引用:
原帖由 marawong 於 2022-9-28 13:01 發表
其實科技園管理都係半政府的嗎?咁講如果佢呢個行業值得留低咪續租比佢囉,拗黎把能。。不過科技園d管理都係算把啦。。
你間廠而家玩寸左,我係唔租俾你,吹呀!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-9-28 13:09 發表

咁嘅業主都仲去幫趁,果啲人算唔算on9王?
你咪唔好來做囉!有人揸支槍逼你來架?

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-28 13:10 發表

我尼次幫間回收廠.
睇到香港政府都唔係有心留客, 根本係趕客.
你睇人地新加坡, 乜都要, 最好接受晒你成個香港.
人地又唔係無交租, 你又唔係無地方, 咪租俾人地繼續係香港發展囉.
之前無人機都係俾深圳搶左, 香港政府根本無心搞科技.
咁你(回收廠)快D去新加坡啦!

引用:
原帖由 no_ic 於 2022-9-28 13:22 發表
科妓園明玩嘢啦!嗰塊地都未有人接手,又咁多地晒緊太陽,都要趕人走!呢啲工業投資大,回本期長,叫入嚟三年就踢人走,真係明搵老襯。
係呀!吹呀!明唔租俾你呀!

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-28 14:33 發表

而家新加坡政府就係邀請緊人地去.
好多野都俾新加坡搶晒了, 連回收廠都收歸新加坡.
金融中心都無埋了.
快D叫你回收廠老細去新加坡啦!
香港唔稀罕呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]