• 瀏覽: 28,635
  • 回覆: 157
正常人都知中國一向的立場。

中國對俄烏兩不相幫,恪守國際法原則。

只有果 d 不正常、低能低智的黃人才以為找到中國的痛腳。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-28 08:24 發表
烏克蘭4個地區舉行公投,俄羅斯選舉委員會9月27日宣布結果,表示4區全數支持拼入俄羅斯。烏克蘭與西方多國表明不承認公投,歐洲擬因此實施制裁,中

...
人地公投點解需要烏克蘭承認?

英國脫歐公投可唔可以唔承認?

😂😂😂😂😂😂😂😤

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-28 08:24 發表
烏克蘭4個地區舉行公投,俄羅斯選舉委員會9月27日宣布結果,表示4區全數支持拼入俄羅斯。烏克蘭與西方多國表明不承認公投,歐洲擬因此實施制裁,中

...
有幾奇?
8 年前克里米亞,大陸到而家一樣唔承認係俄羅斯

引用:

...
本來一場所謂入俄公投鬧劇就無堪可觀,笑吓就算。

唔係笑下就算架,公投完入左俄羅斯🇷🇺就有權用核武保衛領土。

高招。

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-28 08:29 發表
張軍甘講!D死仆街藍屍狗要諗下點回,怕跟車太貼!
如果台灣公投大陸就會出兵。

烏克蘭4區公投,烏克蘭同佢老美都係死狗。

😂😂

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-28 10:01 發表

西方有認可過科索沃公投?
得阿爾巴尼亞一個國家認的,當時阿爾巴尼亞也不是北約成員.
你講到重點啦!阿爾巴尼亞跟賽利維亞都吾係北約國,北約國又有什么理由去轟炸賽利維亞讓科索沃公投脫離,科索沃這地方還是賽族文明發源地硬生生被北約用武力剝離。

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-28 08:29 發表
張軍甘講!D死仆街藍屍狗要諗下點回,怕跟車太貼!
曱甴buy 中國高官

引用:
原帖由 咸蝦蛋 於 2022-9-28 09:21 發表

中國一定咁講架啦,如果台灣照樣公投就攞黎攪。發聲名前都同俄羅斯溝通好晒架啦俄羅斯理得你乎唔乎合國際法。美國的所有單邊制裁全部都唔乎合國際法架啦。總之唔理任何人點講,烏克蘭果4個地區俄羅斯就食硬,有本身的就出兵同俄羅斯打過。中國係一定唔會因為俄羅斯唔乎合國際法而出兵俄羅斯,就係咁簡單
正確

啊爺學咗老美啲嘢, 講一套, 做一套(繼續買平油), 醒目仔

引用:

...
中國是需要及必須這樣講, 如承認的話呆灣便有機會入位話我都可以搞個公投然後話不接受回歸祖國的!

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-28 10:18 發表

你講到重點啦!阿爾巴尼亞跟賽利維亞都吾係北約國,北約國又有什么理由去轟炸賽利維亞讓科索沃公投脫離,科索沃這地方還是賽族文明發源地硬生生被北約用武力剝離。
北約無佔領科索沃,而係交給聯合國託管。
俄羅斯會唔會將克里米亞加這四地交給聯合國託管?

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-28 10:18 發表

仲有,當時有確切證據出現種族滅絕,大量科索沃人逃走。
最後安理會都同意南斯拉夫犯下戰爭罪行。

梗係要講,唔通等呆灣又玩公投先講?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-28 10:25 發表

北約無佔領科索沃,而係交給聯合國託管。
俄羅斯會唔會將克里米亞加這四地交給聯合國託管?
一個主權國土地北約有什么權利將科索沃交給聯合國託管?克里米亞這四地是自願回歸母國為何要聯合國託管。

中國今次好波,比人知中國都有正義!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]