• 瀏覽: 58,369
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+2
賊過興兵,藥廠趁病毒冇晒殺傷力仲想撈埋最後一筆

病毒都係一種蛋白質,食咗佢就得啦。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-28 01:05 發表
一支跨國科學團隊研發出名為HR2胜肽(HR2 peptide)的分子,能與新冠病毒緊密結合,導致病毒失去感染人體細胞的能力,宛如給新冠「死亡擁抱」。他

...
期待中💪💪💪

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-28 02:50 發表
團隊有中國人嗎?無就無討論價值
團隊成員來自哈佛、史丹福、赫爾辛基大學及多間知名學術機構

中國係唔會買 封城,健康碼同核酸檢測
好用亦好玩 唔會咁易放棄

引用:
原帖由 fb43f30baed141 於 2022-9-28 02:24 發表
有撚用咩!美國又會再研究全新病毒!全球播毒!
製造病毒然後製造對抗藥物傾銷全世界狂賺一畢,然後又製造新病毒再製造對抗藥物再傾銷全世界又狂賺一畢,無限looop, 只有美國毀滅,世界才得以安寧

英女皇已經被弄死了

引用:
一支跨國科學團隊研發出名為HR2胜肽(HR2 peptide)的分子,能與新冠病毒緊密結合,導致病毒失去感染人體細胞的能力,宛如給新冠「死亡擁抱」。他

...
外國野邊可能會好得過中國既科興逆苗同封城大行動

搞掂新冠又點?尾國藥廠又研發緊其他病毒

引用:

...
不過,若要利用HR2研發出安全有效的抗病毒藥物及療法,還有很長一段路要走。是否能在人體上發揮作用,面對未來新變異株效果是否還能一樣優秀,都是有待研究的方向。

唔知等幾耐?
4~5年後?

😂😂😂

科學真係無限

引用:

...
可以通關了

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-28 02:50 發表
團隊有中國人嗎?無就無討論價值
有特效藥都冇用,黃絲曱甴唔會食??

製造者當然知道解藥

點都好,有啲黃L就喺死都唔打,寧願攞幾千蚊嚟買假針紙。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]