• 瀏覽: 24,943
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
車錢50,早20x5=100,又一城有大家樂40x5=200

買多罐可樂就吾夠

我都系比500,仔仔話夠有凸了 

學生女食個早餐要幾銀?
返學你有好多時間食早餐咩?
有邊個返學咁得閒去茶記starbucks嘆個全餐呀?

老人金每月都無4千。你5日有5百。你老母好過香港政府

$500唱次K都冇咗啦老母

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-27 17:30 發表
自小要培養節儉儲蓄習慣。
小莫小於水滴,漸成大海汪洋。細莫細於沙粒,漸成大地四方。

https://www.youtube.com/watch?v=gATFnbGlD-s

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-27 17:24 發表
早餐食個麵包都得啦
自己煮早餐

引用:
原帖由 productdesigner 於 27/9/2022 18:40 發表

小莫小於水滴,漸成大海汪洋。細莫細於沙粒,漸成大地四方。

https://www.youtube.com/watch?v=gATFnbGlD-s
經典廣告

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2022-9-27 18:26 發表

重點係,事件中女學生日日都係又一城午餐,除非佢指嘅係food court或者麥記,否則一般打工仔都唔消費唔起日日食又一城價位嘅午餐!
佢一定要入又一城就冇辦法啦,唯有叫屋企加零用。

OK啦,1個月2村人

引用:
原帖由 枝上的鳥兒 於 2022-9-27 17:36 發表

早餐呢?
自已買定生命麵包, 搽定果jam, 煎蛋 火煺夾麵包帶返學食, 野飲超市一pack六包 $13,  果汁/擰茶 計落平均$2.5一包 ,
即食麵/米粉早少少食完先返學

睇留言真係好L攪笑

好似好多人無返過學咁

中學生朝頭早個個都係趕住返學㗎喇

早餐都係求L奇,邊個咁得閒坐低慢慢食?

find sugar dad

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 27-9-2022 17:17 發表
今時今日每周500元零用錢是否足夠?有港媽分享每星期給中五女兒500元零用錢,包早午餐及車費,最近希望她可以每星期儲起100元,留些錢在周末用及養

今時今日每周500元零用錢 ...
$500 包你每日一餐 lunch,無娛樂消費,亦無得買短裙背心化妝品溝仔,咁咪儲到囉!條數係唔洗搭車返學計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]