• 瀏覽: 24,905
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-27 17:37 發表

早餐可以屋企食又可以買麵包$10有找
$500包左早餐......
$10......得麵包....燒賣/腸粉見過都$12+

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-9-27 17:37 發表

早餐唔見咗?

要平,早午餐都食個包+支水,行路來回,肯定可以既,但真係要過苦行僧式生活?
有幾苦? 好多成年人唔計晚餐一日都係使$100以下

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-27 17:40 發表

$500包左早餐......
$10......得麵包....燒賣見過都$12+
香港女仔飲樽脫脂奶都夠早餐

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-27 17:41 發表

其實我得

車來回$10......港島住+返工....地理近, 冇計.....

早餐$28-$32....(灣仔街市)
lunch $46.......如果去排2送, $3x tim.......

$10+$32+$46 = $88

唔係冇可能嘅,大把人每日都用唔到$100。
但你要生活有品味,就一定唔得啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-27 17:44 發表

其實我得
車來回$10......港島....近冇計
早餐$28-$32....
lunch $46.......

10+32+46 = 88
其實好多人都得, $400一個星期零用對一個學生唔算少

個阿媽咁做只會逼個女出黎做援交

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2022-9-27 17:46 發表
個阿媽咁做只會逼個女出黎做援交
好多學生嘅零用都無呢個數, 要富貴$2~3000零用都唔夠

..............殖入廣告..................。

講真,$500,儲$100,即係每日得$80,搭車$10必須,即係$70包早午餐,得就唔係唔得既,餐餐老麥就仲有錢淨添,不過發育期要食垃圾食物,用身體去“教飛”?

又或者早少少起身,煮麥皮食,咁午餐可以食好少少,發育期,男又好女又好,都唔好食快餐

要教呀囡洗錢應該每月比錢,唔係每星期~~

同佢講,月尾慳錢,可以咁做
好多在識人士,都用呢兩個招過渡難關既
「自己煮早餐」「帶飯返學」仲健康D 吖~~~

月頭咪比佢大吃大喝囉~~唔一定每日都慳既,
做人要靈活D~~~

如果佢每星期慳到$100, 咁就獎多佢$100, 等佢學識搵錢

慳錢,搵錢

.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-27 17:41 發表

成年人唔洗發育,餐餐垃圾食物都得,日日洗$50以下都有,生活同身體係自己揀

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-27 17:52 發表
要教呀囡洗錢~~~
應該每月比錢,唔係每星期~~

月尾慳錢,可以咁做
好多在識人士,都用呢兩個招過渡難關既
「自己煮早餐」「帶飯返學」仲健康D 吖~~~

月頭咪比佢大吃大喝囉~~唔一定每日都慳既,
做人要靈活D~~~

如果佢每星期慳到$100, 咁就獎多佢$100, 等佢學識搵錢

.
冇錯,寧願俾佢學“慳頭豪尾”或“慳尾豪頭”,都唔需要日日都咁

d中學生唔夠錢洗,未出來做援交囉,無辦法,家長迫出來

其實拎部計數機出嚟計數好難?車錢每日一樣,早餐午餐出去行個圈都知咩價,如果九龍塘係負數,石硤尾係正數的話,將兩個地點平均分佈就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]