• 瀏覽: 24,950
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-27 17:37 發表

早餐可以屋企食又可以買麵包$10有找
人哋阿媽都講咗早餐要外岀解決。

如果比$400,係咪最尾果日會餓死?
既然唔係,點解會儲唔到剩低果$100?

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-9-27 17:53 發表

成年人唔洗發育,餐餐垃圾食物都得,日日洗$50以下都有,生活同身體係自己揀
發育咁要食咩先岩????
大隻奶粉???

咁唔儲一百儲50得唔得?不為也,非不能也

呢d都叫新聞?

唔可以鬆,識得個讀傳統名校嘅屋村妹,用同樣原因叫屋企加零用。

錢到手就群埋d有米同學度充大頭鬼,初初就日日放學去食件貴cake, 之後就買衫買波鞋,之後就去蒲。成班都讀書唔成,但同學有米去晒留學,得返個屋村妹喺香港做廢人

佢覺得唔夠就會扔個身出黎

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-27 17:24 發表
早餐食個麵包都得啦
早啲起身係屋企食亦得~
前提係早一晩早啲瞓唔好煲劇到咁夜~

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-27 17:30 發表
搭車$20[已經多] 午餐$4~50, 5日就$3~350, 其實學生食嘢可以更平
儲$100有幾難?
你畀我儲200都得
仲有錢一個月最低消費月供股票500
仲可以同啲同學講已經買緊股票
幾撚型

咁一個中五生, 星期一至五當佢基本洗費係三百五, 咁星期六岀下街, 平時買筒糖食都無咗十幾廿蚊喇, Airwave一包都要十蚊。咁五百只可以講啱啱好。

而且個阿媽唔化, 話自己以前都係得一百。。。 個女都中五喇, 即係起碼廿年前喇。

女要貴養!!!

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-27 17:24 發表
早餐食個麵包都得啦
一日三餐早餐最重要... 
發育期早餐不注重,求其食少少的確影響孩子身高發育及集中精神等等,非常科學... 有啲野影響好長遠,家長要懂得。

500蚊一星期,九龍塘區,我唔評論節儉定大洗,因為都睇家庭背景,有乜其他兄弟姊妹等等... 直覺個學生妹都好合理,如果加埋其他社交活動直頭算慳

要儲就實儲到既

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-9-27 17:37 發表

早餐唔見咗?

要平,早午餐都食個包+支水,行路來回,肯定可以既,但真係要過苦行僧式生活?
唔多苦喎!

早餐一個包,嘢飲屋企攞。午餐五十元。
有幾苦?

引用:
原帖由 kr1201 於 2022-9-27 17:56 發表
d中學生唔夠錢洗,未出來做援交囉,無辦法,家長迫出來
原來你以前一唔夠錢就賣菊花維生既!

真係辛苦你!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]