• 瀏覽: 23,278
  • 回覆: 185
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-28 00:18 發表

其實你可否組織下D句子,真係晤知你嗡乜九?
仲未明白
吳怪得會想到奇怪問題

不講安心出行
手機有影相功能
一張針紙可父母老爺奶奶4個人手機影下針卡
如果分不到
睇下小朋友個樣做針卡的檔案的頭像IC0N

一出街要8個人一齊出街8張電子針卡
講出來好大笑話

健康碼
家長功能
要入小童資料才出健康碼
所以要輸入8個人資料才出齊8個人電子針卡

引用:
原帖由 rockartest 於 2022-9-28 00:34 發表
我想知道非香港人士,如0+3入境外國人同台灣人
需唔需要裝
同埋佢地係未又要裝同掃
針卡又只認香港?
台灣人打完可共通?
星馬人又一樣?
我可以話俾你聽,因為我今日啱啱係台灣返嚟香港

我係桃園機場check in 時,個地勤空姐已經問我個綠碼俾佢scan,「我問什麼綠碼,我不知道喔,很久沒有去香港喔」,跟手個空姐就教我點樣上香港政府網站,填寫所有針卡資料,上傳後香港政府就俾個綠碼你,咁我先可以上機同入境香港。

我打兩針BNT、一針Moderna ,香港政府都承認。

全世界就只有大陸香港澳門先仲用埋d咁on9不知所謂的垃圾,仲以為目己好醒,自欺欺人,添煩添亂!

仲更新?應該要廢除,更加要下架!

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-9-27 16:42 發表

咁你咪唔好用囉,我都唔想用,疫情下配合下政府司政啦,
西方國家已經除消疫苗通行証好耐

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-9-27 17:15 發表

一屋8口係豁免架
一屋8口一齊去飲宴,可以豁免快測嗎?

引用:
原帖由 北村奈奈 於 2022-9-27 23:10 發表
安心出行己經變咗質,
已經不再追蹤各人行蹤,
而家祗係限制咗D人,
要打咗針先至可以入某些地方。
冇變過質🤷🏼‍♂️安心出行,室外限聚令同口罩令,簡稱香港三寶,從來都係罰人錢嘅佳品🤷🏼‍♂️唔會取消㗎喇🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 粉紅色炸彈 於 2022-9-28 04:22 發表

西方國家已經除消疫苗通行証好耐
你咁不滿,你咪搬去西方住啦,無人留你,美國唔使戴口罩啊

方便長者和小朋友

唔明
咁咪可以用人哋張針咭囉?而且人吾到都無問題
不過到底邊個諗埋呢啲垃圾措施?!

引用:
原帖由 lanlicyuen 於 2022-9-27 16:05 發表
加來做咩? 可以幫人嘟埋一份嗎?

真係嘟一次就可以全部同時嘟曬。

去邊度都全家一齊出動。

Ps 就算佢地無一齊。
香港人已經一人一手機啦,update咗功能可以一部手機幫8個人嘟,係咪比條路曱甴出術呀,政府真係邊度都有鬼

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-9-28 00:06 發表

如果你對
你一早做了局長
專家都話打3今針
全球國家政府多數打3針
香港也定跟其他國家標準
基本療程2針
2年再打加強劑第3針
合理

只是有人遲遲不打針
第3針局住隔3個月打
你地就覺得受刑
加強劑再叫醒免疫系統對付新冠
事實上我同男朋友都打2針科興,我地2個都冇中過
我地身邊啲人打3針復必泰,中得7788

引用:
原帖由 粉紅色炸彈 於 2022-9-28 04:24 發表

一屋8口一齊去飲宴,可以豁免快測嗎?
講緊限聚令 😅

引用:
原帖由 kqj 於 2022-9-27 16:20 發表
由頭到尾都只覺得係擾民,對疫情減少完全無幫助
都就黎宣佈疫情結束,仲搞呢d真係曬氣

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-9-27 17:14 發表
呢個app真係堅廢,而家去商場超市都唔知有無1成人會用 😂
商場大家好似有共識咁無視,已經好耐無見過商場有人掃。
而快餐店都係唔會有人掃,根本唔會請個人check你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]