• 瀏覽: 12,539
  • 回覆: 64
引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 13:31 發表
今次用1450最鍾意既台媒
打臉1450衝出黎柒話NASAMS已援烏並實戰既謊言

節錄:

不過烏克蘭總統發言人尼基福羅夫(Serhiy Nikiforov)26日澄清,澤倫斯基所言是指美國關於轉讓該系統決定,NASAMS目前尚未運抵烏克蘭。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4070535

Presidents ...
NASAMS只係短距離低端防空武器,但係畀1450吹上天

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:15 發表

你up乜嘢?
總統辦公室發言人出黎澄清左
唔係"內情"喎
你講既"兵不厭詐"其實已接收先可能係"內情"
所以咪話1450唔識中英文囉
柒完又柒
發言人,又點及總統嘅發言?發言人都係用外交辭令,一般都係答咗等於無答!

例如:傳媒問拜登,如果中國武力攻台,美國會唔會出兵,拜登答"會"!之後發言人就澄清,總統只係回答緊假設性問題!咁所謂發言人,你話佢係澄清?定係否定總統嘅說話?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:41 發表

發言人,又點及總統嘅發言?發言人都係用外交辭令,一般都係答咗等於無答!

例如:傳媒問拜登,如果中國武力攻台,美國會唔會出兵,拜登答"會"!之後發言人就澄清,總統只係回答緊假設性問題!咁所謂發言人,你話佢係澄清?定係否定總統嘅說話?
而家發言人好清晰明確咁澄清左總統唔係依個意思
你就吹"兵不厭詐"
咁麻煩你攞出證據證明NASAMS已經交付囉
否則就係亂吹

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-27 16:37 發表

NASAMS只係短距離低端防空武器,但係畀1450吹上天
咁又係!即係證明俄軍SU-25、SU-30、SU-34係一啲極低端嘅戰機,咁容易比啲短距離低端防空武器擊落!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:46 發表

而家發言人好清晰明確咁澄清左總統唔係依個意思
你就吹"兵不厭詐"
咁麻煩你攞出證據證明NASAMS已經交付囉
否則就係亂吹
謂多無謂,拎烏克蘭發言人果段片出嚟,聽吓佢點澄清總統講錯嘢!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:57 發表

謂多無謂,拎烏克蘭發言人果段片出嚟,聽吓佢點澄清總統講錯嘢!
一樓咪有哂link囉
你果然係睇都冇睇過就亂吹
1450出醜永遠唔會令人失望

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:56 發表

咁又係!即係證明俄軍SU-25、SU-30、SU-34係一啲極低端嘅戰機,咁容易比啲短距離低端防空武器擊落!
未交付又點樣擊落呀
元宇宙入面擊落?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 17:04 發表

未交付又點樣擊落呀
元宇宙入面擊落?
都話兵不厭詐囉!澤連斯基同發言人根本喺度扯貓尾,一個做黑,一個做白,咁都唔明!

之前克里米亞連還爆炸咪又係咁,有人猛話烏克蘭已接收咗長程海馬斯,但烏克蘭發言人除咗唔承認接收咗長程海馬斯,仲唔承認係烏克蘭人炸的,咁即係俄羅斯人自己走去炸克里米亞喇,係咪咁?

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操作,執行任務,咁咪即係澤連斯基冇錯,發言人又冇錯囉!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 17:31 發表

都話兵不厭詐囉!澤連斯基同發言人根本喺度扯貓尾,一個做黑,一個做白,咁都唔明!

之前克里米亞連還爆炸咪又係咁,有人猛話烏克蘭已接收咗長程海馬斯,但烏克蘭發言人除咗唔承認接收咗長程海馬斯,仲唔承認係烏克蘭人炸的,咁即係俄羅斯人自己走去炸克里米亞喇,係咪咁?

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操 ...
交付左就係交付左
未就係未
冇含糊空間
所以1450柒左就係柒左

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 17:31 發表

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操 ...
睇你撐得幾肉酸。
記住自己講過咩!

1450 又被人拍拍打臉

要罰300萬台灣人😂

黑媒利用世界傳媒騸動人類,習慣了,唔係納粹美西洗咩禁TK啫!
我地都要禁下喲you咩tiw柒咩呀啦!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 13:31 發表
今次用1450最鍾意既台媒
打臉1450衝出黎柒話NASAMS已援烏並實戰既謊言

節錄:

不過烏克蘭總統發言人尼基福羅夫(Serhiy Nikiforov)26日澄清,澤倫斯基所言是指美國關於轉讓該系統決定,NASAMS目前尚未運抵烏克蘭。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4070535

Presidents ...
北辰都系智障者二五,應該要改名。

打臉打到啪啪聲 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]