• 瀏覽: 19,738
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 dannyocean 於 2022-9-27 14:22 發表

呢個記者係咪on9㗎?補習教師可以用「教師姊妹花」形容
香港記者,程度係咁上下啦,不能苛求

「教師姊妹」都還可以,「教師姊妹花」就真奇怪

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2022-9-27 11:56 發表
鄭雅怡及鄭斯蔚串謀欺詐罪表證成立。

教師兩姊妹涉嫌在今年初假裝接種疫苗,並獲取疫苗接種紀錄,各被控一項串謀欺詐罪,兩人今早在觀塘裁判法院續審。經過合共7位證人的作供,及被告鄭雅怡與廉政公署的警誡錄影會面,裁判官屈麗雯裁定控方表面證供成立。

曾擔任九龍灣體育館疫苗中心的護士主管陳秀貞作供指,根據指引,當值護士首先會接受網上訓練,初步了解接種疫苗的過程,再會以「三核五對」的準則協助市民,包括檢查清 ...
教師好多反大陸,全部拉得

為人師表喎, 真係讀屎片啦.

No.2 翻車集團。

做假唔該認真啲好嗎?呢啲行為同申請入冊有咩分別🤣

想8下假疫苗紀錄用那款疫苗?

判7年吧

教師,我終於明白點解學校會有那麼多人中招

有啲醫生收錢亂發針紙,有啲教師偽造接種紀錄,香港啲教育水平真不簡單

正一冚家鏟死曱甴敎師四圍播疫!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-27 13:47 發表
打復仔做假,甘驚就打科興滅活疫苗啦
涼生呢d咪醒目仔
@涼鎮鷹

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-27 11:58 發表
教畜 
所以今日香港啲學生又點會唔攪成咁,書就冇俾人教好,公民意識就越嚟越薄弱,腦就俾人洗埋😔

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2022-9-27 12:55 發表
真心問, 打支針係味要羅你條命, 定係情願無左條命都誓要做隻忠心曱甴誓死效忠肥黎幫
係寧願犯法都要返工,黃畜真係好撚鍾意返工,為左返工不擇手段

教師

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]