• 瀏覽: 71,627
  • 回覆: 386
  • 追帖: 2
+11
2020年七一遊行後,有警員在制服示威者時,被人用軍用摺刀刺傷左臂,3名男子今(26日)認罪。案情透露,案中行兇的男被告與其女友,疑在事發後不久

細節曝光,警方真係抵讚,冇俾兇徒逍遙法外👍

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/819040/七一刺警案-行兇被告事後部署7小時內離境-上機報平安時被捕

黃畜真係有鋪打卡癮, 一路走路一路TG紀錄走佬柒事, 留俾人日後恥笑

咁L凶殘嘅黃畜, 一定要重判.

真心唔明點解用刀插人咁嚴重只係在區院審?

窮兇極悪

有冇拉到白馬非馬?

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-27 10:37 發表
黃畜真係有鋪打卡癮, 一路走路一路TG紀錄走佬柒事, 留俾人日後恥笑
篇報道面提到佢上機後,用TG同人安排人聯絡報平安,但個安排人又好請楚咁即時話佢知有5架警車及有警察上緊機刮佢,都話國泰入面好多鬼㗎啦

引用:
原帖由 skirt333 於 2022-9-27 10:51 發表
有冇拉到白馬非馬?
警察應該入唔到佢,國泰入面嘅黃狗

引用:
原帖由 skirt333 於 2022-9-27 10:51 發表
有冇拉到白馬非馬?
那個 白馬非馬 應該係民航處主任當時有被捕,但好似冇告佢。

引用:
有冇拉到白馬非馬?
我都想知。

引用:
原帖由 dsq222 於 2022-9-27 10:57 發表

篇報道面提到佢上機後,用TG同人安排人聯絡報平安,但個安排人又好請楚咁即時話佢知有5架警車及有警察上緊機刮佢,都話國泰入面好多鬼㗎啦
國泰入面d鬼都係ON9鬼, TG報平安....平安被捕

傻Hi黃畜扮到好識野, 個friend咪要坐穿牢底囉, 當初買機票走佬條屎橋可能都係依隻"白馬非馬"提供

TG對追報告被捕經過黃上機後,用通訊軟件Telegram與一名網名「白馬非馬」的人士對話,二人的通訊記錄如下:
白馬非馬:你應該上到機,but please confirm me (請和我確認)
黃:上咗,Thanks (謝謝)
白馬非馬:Safe flight (安全飛行)
白馬非馬:Keep silent popo may come up. (安靜, popo或會上來)
白馬非馬:Popo上機呀
黃:無人再上機
白馬非馬:而家係門口,樓下四架po car,希望唔係刮你走…..第5架車到
黃:有啲危
……
黃:有國泰人上機
(當時警方指示機長在航班上廣播並呼喚黃)
黃:仆街,叫我名……有事搵我女友……如果我再覆
白馬非馬:死都唔好出啊,你而家無charge (控罪)在身
(這時機上有一名警員走近黃)
黃:搵我……行咗過嚟
白馬非馬:你有權唔落機……除非有人上黎塔你走……而家我估未有warrant班狗上唔到機

報平安累事?

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2022-9-27 10:48 發表
真心唔明點解用刀插人咁嚴重只係在區院審?
區院最多判7碌,減返佢扣留咗2年幾,再計埋佢認罪及扣埋1/3假期,就算判到佢最高7碌,即係佢坐多2年到就可出返嚟,屌9佢

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-9-27 11:04 發表
報平安累事?
係犯法累事,唔犯法今日同條女可能步入教堂,唔使雙雙過堂啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]