• 瀏覽: 71,789
  • 回覆: 12
  • 追帖: 2
+11
2020年七一遊行後,有警員在制服示威者時,被人用軍用摺刀刺傷左臂,3名男子今(26日)認罪。案情透露,案中行兇的男被告與其女友,疑在事發後不久

細節曝光,警方真係抵讚,冇俾兇徒逍遙法外👍

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/819040/七一刺警案-行兇被告事後部署7小時內離境-上機報平安時被捕

引用:
原帖由 ttyiu 於 2022-9-27 11:24 發表

篤灰就篤灰啦,航班都知,機位點會唔知,邊度有咁多墨
篤乜柒都好啦,最緊要拉到人
話時話,會唔會係白馬×馬篤佢出尼呢

引用:
原帖由 千堂 於 2022-9-27 12:39 發表
黃曱最鐘意角色扮演自己是資深大律師,講到D野好合理你有權唔落機,白馬非馬是否扮東張經常發表專業意見果個大律師。
曱甴打吓線上遊戲,玩吓war game,著哂full gear,就onL9到以為自己好勇武,好識打仗,黃人作文宣作L到自己都信埋,活在幻想空間,完全係膠到冇人有

引用:
原帖由 黑衣是PK 於 2022-9-27 15:58 發表

入去坐20碌, 出來變大叔, 條氣係禁谷, 當初錯信黃畜做左亞福.  
叫人衝,自己縮
玩眾籌,賣手足
人血饅頭真好味
曱甴瞞徒艇上捉

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-27 16:27 發表

但佢條女就比手足插到屎眼開花
裡面有女村長招呼玩指插
巧性福

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-9-27 17:38 發表

佢地個心,根本只係好短視,後果咩都唔會諗,心中只會諗行使自己的權利,行使自己的權利,行使自己的權利……好似中咗降咁,但從來唔會諗,行使完所謂自己認為的權利之後的後果。
35+就係最好笑的例子,打晒開口牌畀佢,都仲會中,而且仲要係大學教授……你話好唔好笑?
其他問軍裝警察攞委任證亦都係一例,因為佢地認為係「市民『有權』問警察攞委任證睇」就係呢一句,搞到班小如黃如痴如醉,19黑暴,你聽過幾 ...
多得文宣,不停用歪理去合理化佢地嘅on9行為,久而久之,變咗失去分辨是非黑白嘅能力,推自己落個井度上唔返出嚟

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2022-9-27 18:44 發表

你先白痴呀!如果認唔到人,才叫所有男乘客出示身份證唔得咩!用了一個方法唔成功,唔可以用另一方法咩! 黃人白痴真係唔係扮㗎,原來係真!
黃人腦殘已成定案啦
而且警方可能只係收到線報話兇徒會乘呢班機走,未知姓名,只係靠認人呢

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2022-9-27 17:54 發表
差佬在暴動期間!
一隻黃畜都冇被射死過!
這些黃畜咪以為差佬無能!
一於殺無赦!
當差佬係豬牛羊!
可以生劏!
香港警察太仁慈,尤其係肥仔聰做一哥時,任曱甴圍警總廿幾粒鐘,搞到曱甴以為真係惡L晒
不過幕後黑手似有哂劇本,一開始就定位用輿論廢警察武功,射幾粒催淚彈已經上綱上線做警暴,曱甴掟磗飛鐵枝開記招就話只係手無寸鐵,和平示威唱聖詩,搏取頭腦簡單嘅人同情,刻意不停製造同警察對立文宣

引用:
原帖由 green2016 於 2022-9-27 21:37 發表

呢隻死曱甴真係狼過狗,用刀插警察,根本就係謀殺,應該在高院審先啱,應該判監十五年起步 😷
太兇殘

附件

IMG_20220927_214523.jpg(196.03 KB)

引用:
原帖由 膠面鵬 於 2022-9-27 22:09 發表
天網恢恢 疏而不漏
天地有正氣
黃畜冇碇喱

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-28 00:44 發表

樓主你識得用呢單新聞開post
究竟你自己有冇睇晒成篇新聞?
新聞有講係機場爆咪講埋疑兇嗰名啦!
除非警方上到飛機就突然唔記得疑兇嗰名?
要靠粒墨認真兇!
d7頭引用已經講到一pat屎,原來仲有人和應執死雞
香港真係好多on9仔,唔係扮出嚟on9
做乜咁慶呀
係呀,睇漏眼呀,咁點吖
重點係捉到個仆街曱甴兇徒,可以普天同慶,證明天有眼

引用:
原帖由 king_ip_007 於 2022-9-28 00:09 發表

又一單被手足出賣,真係慘豬豬囉😆😆😆
不割蓆係呃9D傻仔啫
唔多D傻仔,又點會有咁多人血饅頭食吖

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2022-9-27 23:27 發表

肥仔聰好明顯係有問題,相信過多幾年真相會浮現…..

19年有晚我係灣仔某間以燒鵝著名餐廳,咁啱坐喺肥仔沖隔離張枱,當時佢同朋友講嘢已經陰陽怪氣,好明顯係同情黑暴人士埋怨政府,個人相信佢所做嘅嘢唔止係拖警察後腿咁簡單
睇番鄧上任新一哥後所做嘅嘢,就睇到之前警隊好似被制肘住,任曱甴兜口兜面被侮辱而冇聲出,完全被動執法,新一哥上場即刻扭轉形勢,仲識玩便衣混入暴徒中間去捉人,之前之後感覺好大分別

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]