• 瀏覽: 28,100
  • 回覆: 87
+2
香港繼續谷針on心出行,全香港人就因為班無老正苦高官全面攬炒,酒店食肆全面結業,到時一定乜都清零,除非唔係,否則呢個一定就係佢哋想見嘅情況!🫣

引用:
原帖由 山上異理想 於 2022-9-27 12:08 發表
0+0對旅客都無吸引力,疫情前每年有多少外國旅客?
咪甘低能
大把旅客掛住香港雲吞麵點心

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-28 02:56 發表

呢一屆係歷屆以來最冇責任同最冇承擔。
比卞超一早同你們講咗架啦WE and US  一起承擔。

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-9-27 15:29 發表
本地D酒店
輸澳門九條街
咪係囉, 同埋人地娛樂事業多元化, 根本係間酒店裏面, 已經可以玩足成日, 香港呢的所謂酒店, 算吧啦, 做唔掂, 執左佢, 唔好再咁多嘢講。

無通關內地,酒店必死

出去旅行幾日又可以盡情性解放,男女飢渴度爆標唔使香港宅度假

遊客一般都鐘意睇d特色景點,香港仲有冇?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-28 09:12 發表
遊客一般都鐘意睇d特色景點,香港仲有冇?
香港祇剩五寶

縮骨,寒酸,老土
食水深,求其

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-9-27 09:54 發表
本港入境檢疫措施今早(26日)6時起放寬至「0+3」,抵港人士在機場檢測陰性後,即可自行離開,選擇在家或酒店做3天的醫學監測。酒店業主聯會經理陳媛妍在電台表示,新安排「0+3」對業界未必是好消息,由於檢疫酒店要重返本地市場,但目前本地需求不算太大,而「0+3」對旅客吸引力亦不算大,她預期新安排下酒店業界生意不會太好。

...
當日做檢疫酒店趕客走,現在就求客?

引用:
原帖由 cosisi 於 2022-9-28 09:18 發表

當日做檢疫酒店趕客走,現在就求客?
有事就兄弟
冇事就契弟

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-27 12:58 發表

你計下數d錢走既多定入既多?
你諗住完全唔走錢就入錢 蝕頭賺尾你都唔識🤣 好彩唔係你做特首

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-27 09:58 發表
一早已經話左0+7或者0+3只會方便左港人外出旅遊,對香港經濟根本唔會有幫助

對零售餐飲業更加有負面影響
她期望「0+3」不要維持太久,能實施全面免檢疫。過萬人提早放「疫監」

當然唔係啦, 上面呢句先係重點, 以往都係有港人外遊, 你唔見對香港經濟有打擊? 外遊唔等於返香港唔食飯, 唔外遊唔等於拎哂D錢四圍去食飯

事實係, 商界希望進一步開放, 即係全面開放, 毫無限制, 完全復常

3+4不滿意! 0+7 不滿意!0+3也不滿意!要怎樣才行?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]