• 瀏覽: 41,757
  • 回覆: 175
+3
世界各地陸續「開關」,日本下月11日起重啟免簽證入境旅遊,日本政府今日(26日)公布詳細安排,旅客只要接種3劑疫苗,便准許入境;若未打3針,亦可出示72小時內的核酸檢測證明替代。

日本官方文件顯示,接納世衞WHO認可疫苗名單,即除了復必泰外,也包括不少港人接種種的科興疫苗,以及少部份人接種的國藥疫苗。換言之,由10月11日起,已打3針的537萬市民如到日本旅遊,不需在出發前花費240元做核酸檢測,便可前往日本。

終於都要承認了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/819171?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-27 07:53 發表
世界各地陸續「開關」,日本下月11日起重啟免簽證入境旅遊,日本政府今日(26日)公布詳細安排,旅客只要接種3劑疫苗,便准許入境;若未打3針,亦

終於都要承認了:smile_0 ...
中國疫苗係好嘢
連我老友 Eddie 成家都係打科興

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-9-27 07:54 發表

中國疫苗係好嘢
連我老友 Eddie 成家都係打科興
您老友蝕英鎊,蝕到喊啦

唔夠兩曰話咁快跪低,又話唔承認中國疫苗

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-27 08:18 發表
唔夠兩曰話咁快跪低,又話唔承認中國疫苗
根本佢哋選擇性承認

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-27 07:53 發表
世界各地陸續「開關」,日本下月11日起重啟免簽證入境旅遊,日本政府今日(26日)公布詳細安排,旅客只要接種3劑疫苗,便准許入境;若未打3針,亦可出示72小時內的核酸檢測證明替代。

日本官方文件顯示,接納世衞WHO認可疫苗名單,即除了復必泰外,也包括不少港人接種種的科興疫苗,以及少部份人接種的國藥疫苗。換言之,由10月11日起,已打3針的537萬市民如到日本旅遊,不需在出發前花費240元做核酸檢測 ...
如果打兩針加中招一次,係咪好似香港咁當三針?定係要硬食多一針?

合理

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-9-27 08:35 發表
陳生中伏了

一早講日本仔為左錢,點都要認中國所有疫苗。

要賺錢。 仲講咩on9有冇打針

叫打高端既呆蛙1450情何以堪?

引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-9-27 08:49 發表
叫打高端既呆蛙1450情何以堪?
真心慘

人民幣真香
蘿白頭都要跪
黃撚成日話鄉下
遲啲狸小路變解放東路

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-27 07:59 發表

您老友蝕英鎊,蝕到喊啦
有炆煮豉油,冇所謂啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]