• 瀏覽: 53,974
  • 回覆: 325
+11
引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2022-9-27 10:40 發表
我覺得真係有可能核戰,普京現時似乎好緊張。有d低估左老美送烏兄蘭嘅兵器。再迫一迫,一定用核武。
你講既導彈仲好笑。美國9月初忽然要求台灣買一堆響尾蛇導彈。台灣話都無發射製置買黎做咩?但被美國威迫下只能接受比錢。但原來堆導彈既發射裝置去左烏克蘭。而家美國最新運去烏克蘭既軍武,可能係台灣比錢嗰堆。不過台灣都習慣了,之前買既美國武器,大部份都從未到過台灣。

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 10:52 發表

俄羅斯而家係防守,只要守住嗰四個省,等到俄羅斯內部通過修改法律正式將四個省收入俄羅斯領土,戰事基本上完結了。一般係需要一個月。之後就睇北約夠唔夠膽攻入俄羅斯名義上既領土了。
我都係咁睇,但俄國而加有d陷於下風。人力同兵力都出盡,唔單止久攻不下,仲比人反攻。

我估老美會繼續不停提供武器,俄國要守都唔易。

2兄弟好兄弟共生死

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 07:51 發表

北極熊真係唔係浪得虛名,最後結果俄羅斯可能係最大贏家。俄烏戰爭應該10月尾左右完結。最後結果係俄羅斯佔領烏克蘭四個省同控制黑海。對俄羅斯經濟制裁?而家歐洲急過俄羅斯囉,可能主動談交換條件,可能連之前克里米亞既制裁都要取消。而家同中國已經背靠背了,可以正式叫陣美國。
最好加埋北韓,伊朗 一齊打佢老尾 老尾亡國

引用:
原帖由 Kingjjman 於 2022-9-27 11:17 發表

最好加埋北韓,伊朗 一齊打佢老尾 老尾亡國
剛剛上合會議,成個中亞印度中東都連成一塊了。美國係呢個地區已經無辦法插隻腳入黎。美國而家只能係印度呢隻兩頭蛇入手,但最近印度既態度都轉變晒,可能俄羅斯石油給印度太多好處了。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-9-27 10:25 發表
打核老俄必敗,美國有関島,阿拉斯加,夏威夷,日本橫須賀,甚至英國都有核彈。美國優勢係D核彈近俄羅斯好多,用海馬斯都可以射到你,而老俄要核平美國要用超音速導彈,玩放核係歐俄都死,但美國吾會死,最後都係美國贏!
高起音速導彈,莫斯科射去華盛頓只需15分鐘,如果俄佬射12百支去美國,我睇唔出美國贏可以D乜嘢

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 11:11 發表

你講既導彈仲好笑。美國9月初忽然要求台灣買一堆響尾蛇導彈。台灣話都無發射製置買黎做咩?但被美國威迫下只能接受比錢。但原來堆導彈既發射裝置去左烏克蘭。而家美國最新運去烏克蘭既軍武,可能係台灣比錢嗰堆。不過台灣都習慣了,之前買既美國武器,大部份都從未到過台灣。
咁都得,咁搞笑

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-9-27 10:25 發表
打核老俄必敗,美國有関島,阿拉斯加,夏威夷,日本橫須賀,甚至英國都有核彈。美國優勢係D核彈近俄羅斯好多,用海馬斯都可以射到你,而老俄要核平美國要用超音速導彈,玩放核係歐俄都死,但美國吾會死,最後都係美國贏!
軍盲

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-9-27 09:38 發表
啲油多到可以亂燒,歐美海軍要擔心使唔使燒煤 😮💨
重諗到要燒煤?分分鐘唔夠貨...
要入定大批木頭上船好過啦...

引用:
原帖由 paul-lo 於 2022-9-27 10:13 發表

美國新聞唔係唔想播,係被禁播; 連歐洲盟友都通知冚得就冚.
美國新聞播的話,咪等於除咗拜老頭條衭,打出個籮柚來俾人醜...

自由航行嗟, 唔使咁緊張喎

引用:
原帖由 unico 於 2022-9-27 10:52 發表

專屬經濟區其它國家仍然享有航行和飛越的自由,以及與這些自由有關的其他符合國際法的用途(鋪設海底電纜、管道等)。該國對其專屬經濟區的漁業資源和礦產資源擁有開發利用或准許它國利用的專有權。
中俄戰艦航行美專屬經濟區是可以的,經濟區不是領海美是無權無理由拒絕,所以無咩出奇.
咁咪好囉,以後當規化就更冇聲出啦

引用:
原帖由 gakoduck 於 2022-9-27 08:18 發表
自由航行
去美國游一圈

引用:
原帖由 orochi1650 於 2022-9-27 06:53 發表
中國和俄羅斯海軍本月中起在太平洋海域展開第二次聯合巡航。兩國編隊在12天內總航程超過3,000海里,未提及編隊去向。美國

中俄雙雄出擊,美國第七 ...
Like your BS

引用:
原帖由 k514 於 2022-9-27 11:22 發表

高起音速導彈,莫斯科射去華盛頓只需15分鐘,如果俄佬射12百支去美國,我睇唔出美國贏可以D乜嘢
如果俄羅斯係阿拉斯加呢個位發射,時間上仲短。
今次中國派出最強巡洋艦南昌號,上面有激光武器。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]