• 瀏覽: 53,919
  • 回覆: 325
+11
學老尾咁自由航行啫

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 09:49 發表

中俄隻艦入左美國專屬經濟區,但美國自己連新聞都唔敢播,都幾無面下。之前軍演中國有支導彈入左日本專屬經濟區,日本都會抗議下,同召見中國大使啦。
美國新聞唔係唔想播,係被禁播; 連歐洲盟友都通知冚得就冚.

遲下去埋美國東海岸,由佛羅里達州沿海岸北上紐約。

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2022-9-27 09:33 發表

係古巴 部署東風
係墨西哥都要部署東風.....

習慣就好

打核老俄必敗,美國有関島,阿拉斯加,夏威夷,日本橫須賀,甚至英國都有核彈。美國優勢係D核彈近俄羅斯好多,用海馬斯都可以射到你,而老俄要核平美國要用超音速導彈,玩放核係歐俄都死,但美國吾會死,最後都係美國贏!

中俄就嚟巡弋到全世界

應西方推崇
自由航行,自由飛行

我覺得真係有可能核戰,普京現時似乎好緊張。有d低估左老美送烏兄蘭嘅兵器。再迫一迫,一定用核武。

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2022-9-27 09:33 發表

係古巴 部署東風
咁就精彩

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 09:49 發表

中俄隻艦入左美國專屬經濟區,但美國自己連新聞都唔敢播,都幾無面下。之前軍演中國有支導彈入左日本專屬經濟區,日本都會抗議下,同召見中國大使啦。
專屬經濟區其它國家仍然享有航行和飛越的自由,以及與這些自由有關的其他符合國際法的用途(鋪設海底電纜、管道等)。該國對其專屬經濟區的漁業資源和礦產資源擁有開發利用或准許它國利用的專有權。
中俄戰艦航行美專屬經濟區是可以的,經濟區不是領海美是無權無理由拒絕,所以無咩出奇.

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2022-9-27 10:40 發表
我覺得真係有可能核戰,普京現時似乎好緊張。有d低估左老美送烏兄蘭嘅兵器。再迫一迫,一定用核武。
俄羅斯而家係防守,只要守住嗰四個省,等到俄羅斯內部通過修改法律正式將四個省收入俄羅斯領土,戰事基本上完結了。一般係需要一個月。之後就睇北約夠唔夠膽攻入俄羅斯名義上既領土了。

引用:
原帖由 unico 於 2022-9-27 10:52 發表

專屬經濟區其它國家仍然享有航行和飛越的自由,以及與這些自由有關的其他符合國際法的用途(鋪設海底電纜、管道等)。該國對其專屬經濟區的漁業資源和礦產資源擁有開發利用或准許它國利用的專有權。
中俄戰艦航行美專屬經濟區是可以的,經濟區不是領海美是無權無理由拒絕,所以無咩出奇.
唔明美國仲咩要縮,搵隻艦去附近威嚇下都好。而家咁樣,中俄會慣常地入美國經濟專屬區自由航行。會好無面下。

雖則敵人的敵人是朋友,但同隻癲狗走咁埋冇乜著數架、大陸仔好自為知

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-27 10:55 發表

唔明美國仲咩要縮,搵隻艦去附近威嚇下都好。而家咁樣,中俄會慣常地入美國經濟專屬區自由航行。會好無面下。
派戰艦航行專屬經濟區完全無問題,但他國派漁船去打漁亦可試下睇下有無問題.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]