• 瀏覽: 16,601
  • 回覆: 46
為了烏克蘭,美歐同俄羅斯玩攬炒嗎?😉

邊個贏都冇所謂,坐等歐洲核戰

次次災難,災難咗好多次

果斷行動咪又係制裁囉!

引用:
原帖由 motivate 於 2022-9-26 22:22 發表

美國國家安全顧問沙利文警告,一旦俄羅斯使用戰術核武,美國和盟友會果斷行動。

沙利文:「俄一旦用核武將有災難後果」
沙利文接受哥倫比亞廣播公司專訪,指與俄方高層官員有直接私下溝通,表明如果俄羅斯使用核武,將面臨災難後果, ...
尾國佬話 "冇所謂, 我就係想咁".
2008年, usd9萬億債, QE14年後>
2022年, usd40萬億債.
反正還唔到, 世界唔滅, 就係我尾國滅.

引用:
原帖由 motivate 於 2022-9-26 22:22 發表

美國國家安全顧問沙利文警告,一旦俄羅斯使用戰術核武,美國和盟友會果斷行動。

沙利文:「俄一旦用核武將有災難後果」
沙利文接受哥倫比亞廣播公司專訪,指與俄方高層官員有直接私下溝通,表明如果俄羅斯使用核武,將面臨災難後果, ...
老尾最怕死,見到真係核彈打到來佢逃得最快。

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-9-26 22:28 發表
為了烏克蘭,美歐同俄羅斯玩攬炒嗎?😉
唔係為左烏克蘭。係冷戰總結個經驗。

核捆綁政策。

即系如果有一個大國打核彈。 咁會破壞大家個均衡。 而且好短期就有效果。雖然佢唔係打你
咁你點知佢打開有癮,下次會打邊個? 咁你幾時會阻止? 你已經9縮一次。咁會唔會繼續9縮?萬一下次打你,你反應唔切點辦?

所以美國首先開先例。一旦核戰。佢地係唔會理會有無參戰個國家。係第一時間向所有有可能參與國。先發制人。打曬。

就算你話唔關事,都會打。

當年古巴危機。沖繩美軍基地就接到發射核彈命令。而居然個發射目標裏邊有大陸幾個城市。

美軍士兵懷疑有錯。抗命唔執行。反復覈實,後來先證明發錯命令。

北京差少少就中核彈先……

幾無辜……關中國人燃事咩……
多謝一位人類英雄啦。
美軍威廉.巴塞特上尉。係佢帶頭抗命。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2022-9-27 00:28 發表

老尾最怕死,見到真係核彈打到來佢逃得最快。
唔一定。如果美國以前無發生沖繩事件。蘇聯無發生潛艇核魚雷事件。你係正確。

問題發生過。即系全球核彈發射命令。
美國係下達過架。 如果唔係雙方都有人挺身而出。冒住槍斃個危險抗命。

你我係唔會誕生係世界上咯。

引用:
原帖由 英賊聯邦 於 2022-9-27 00:21 發表

尾國佬話 "冇所謂, 我就係想咁".
2008年, usd9萬億債, QE14年後>
2022年, usd40萬億債.
反正還唔到, 世界唔滅, 就係我尾國滅.
買進尾角債券最愚不可及!

反正美洲本來就係個賊贓來,所畏富貴險中求放馬過來啦!

零點零幾秒就核蒸發成核灰塵,完全來不切痛楚,係世上最人道既核彈,
邊個先掟彈核邊個就戰勝國,唔掟正衰仔嗱!

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-27 00:28 發表

唔係為左烏克蘭。係冷戰總結個經驗。

核捆綁政策。

即系如果有一個大國打核彈。 咁會破壞大家個均衡。 而且好短期就有效果。雖然佢唔係打你
咁你點知佢打開有癮,下次會打邊個? 咁你幾時會阻止? 你已經9縮一次。咁會唔會繼續9縮?萬一下次打你,你反應唔切點辦?

所以美國首先開先例。一旦核戰。佢地係唔會理會有無參戰個國家。係第一時間向所有有可能參與國。先發制人。打曬。

就算你話唔關事,都會打。
...
沒有深究, 不過覺得係古仔去美化美軍既人性化"睿智", 亦沒有說出假密令既由來及事後結果

我當然唔知道美軍發射核導彈既程序, 不過唔應該一個"上尉"級就可以置人類於生死呱

蘇聯快掟,睇吓美狗點反擊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]