• 瀏覽: 23,329
  • 回覆: 114
+15
經機場入境本港的人士由26日起毋須再在酒店接受隔離檢疫。「0+3」的實施立竿見影,抵港與外遊人數增加,機場客運大樓頓時熱鬧起來,連機場外的巴士站和的士站也排起了人龍。

經機場入境本港的人士由26日起毋須再在酒店接受隔離檢疫。「0+3」的實施立竿見影,抵港與外遊人數增加,機場客運大樓頓時熱鬧起來,連機場外的巴士站和的士站也排起了人龍。
「0+3」的實施立竿見影,抵港與外遊人數增加。接機大堂來來往往的男女,在「0+3」的輕鬆氣氛下,即使戴上口罩也感受到笑臉。接機的人士向抵埗親友張開雙臂歡迎,有母親將回港的子女一擁入懷,溫馨滿溢。

離境大堂不時見機場特警帶同警犬巡邏。離境大堂除了送別的不捨,還多了一份旅程展開的興奮。航空公司櫃枱前,地勤人員迎送著一批又一批久違了準備登機外遊的市民。

因應機場旅客增加,離境大堂不時見機場特警帶同警犬巡邏;在機場外的巴士站和的士站也排起了人龍。接機大堂還亮起了「的士輪候時間會較長」的告示。

準備外遊的市民在航空公司櫃枱前排隊。
機場外的士站有乘客候車。
接機大堂亮起了「的士輪候時間會較長」的告示。
離境大堂航空公司櫃枱前出現人龍。

有幾耐冇見過機場咁多人?仲要大家都好開心

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11384485-03|客運大樓熱鬧人龍處處-市民興奮外遊【圖輯】

外遊多定來港多?誰知

好多鬼妹同泰妹,內地妹

香港人仲成日呻窮 ? 又話民不聊生 ? 又話無飯開 ? 最後係多錢到去旅行花大錢

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2022-9-26 15:51 發表

...
盧局長話會共赴黃泉喎? 重咁開心?

引用:
原帖由 simonfdf 於 2022-9-26 15:55 發表
外遊多定來港多?誰知
梗係外遊多,港幣最L貴,香港冇景點,香港有咩好旅遊

寵物話:出埠共赴黃泉

移民當外遊寫

公佈下多左幾多人來?

👍👍👍

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-26 16:23 發表

都係睇工種……有工開既好似班e護呢幾年咪搵唔少囉,警察又係啦……調返轉班空服同機司咪窮囉……好似上海咁出入口 貿易升到巴巴聲……但全上海人都做呢行咩?咪又係一樣有鋪頭做唔住關門大吉……
正解. 只要"仲有錢可以花" 的人, 花的錢, 夠多, 養得起其他人, 就得.

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-26 16:23 發表

都係睇工種……有工開既好似班e護呢幾年咪搵唔少囉,警察又係啦……調返轉班空服同機司咪窮囉……好似上海咁出入口 貿易升到巴巴聲……但全上海人都做呢行咩?咪又係一樣有鋪頭做唔住關門大吉……
機司搵開多錢忽然搵唔返又真係窮既,難為執紙皮既仲係日日執紙皮既咪唔窮囉   如果有需要可以將來警察同機司份人工交換睇下機司制唔制囉

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]