• 瀏覽: 16,777
  • 回覆: 103
+3
高院原訟庭今天(26日)作出頒令,把約7,000萬港元懷疑涉及反修例示威的網上眾籌平台「星火同盟」的懷疑犯罪得益充公。警

警察好波
不過揾到嘅 賬面 上都有七千萬 咁底下果啲都十分和味 所以黃人啲錢係易呃嘅

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220926/bkn-20220926143815268-0926_00822_001.html

引用:
原帖由 9big 於 2022-9-26 14:49 發表
高院原訟庭今天(26日)作出頒令,把約7,000萬港元懷疑涉及反修例示威的網上眾籌平台「星火同盟」的懷疑犯罪得益充公。警

警察好波
不過揾到嘅 賬面 上 ...
做得好 ! 而家政府開支咁大7000萬幫補吓都好 !  

老尾黑甘??

警方指由於2名懷疑涉案的人士已經潛逃

香港又少兩隻曱甴

真係多謝曬咁多未善長仁翁,捐左成7000萬比政府

見報就7千個, 但有好多都係查唔到 
搞民主, 有部份人真係搵到著數, 但入去坐嘅手足多數無份 

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-9-26 15:01 發表
又唔係嘅。黃痴瘋果啲賺到貝沙灣 佢算成功 係果啲送頭年青人慘

引用:
原帖由 leshui 於 2022-9-26 14:58 發表
真係多謝曬咁多未善長仁翁,捐左成7000萬比政府
可能係尾國NED都未定

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-9-26 15:01 發表
睇下個方仲賢就知幾和味

引用:
唔使去到黃之鋒level, 果d二打六YC KOL齋9up都郁下賺過千萬移英

引用:
原帖由 9big 於 2022-9-26 15:04 發表

又唔係嘅。黃痴瘋果啲賺到貝沙灣 佢算成功 係果啲送頭年青人慘
呢條忍樣係異數啦

引用:
原帖由 9big 於 2022-9-26 14:49 發表

警察好波
不過揾到嘅 賬面 上 ...
其實以黃友既縮骨自私性格, 又點會真係有咁多人支持眾籌,
多數都係黑金洗白扮捐款, 咩612, 星火, 呢D, 9成都係來自金主,
金主打一筆黑金比手下, 手下再散數比其他分支, 再用個人名義捐番入個基金, 做到好似好多散人捐身家去支持佢地咁.
其實只有小數係傻老散自己出錢支援"運動" 同埋課金比D網紅

政府可以每人派10蚊消費券用左佢

零頭🤑🤑

帳底十億

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]