• 瀏覽: 20,931
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
本報接獲市民爆料,指逾30名外籍男女於前晚8時許,在南丫島模達灣涉犯禁群聚開派對,料該批外國人忘卻本港依然實施口罩令,市民見有人在派對期間無戴口罩,涉及違反禁聚令及口罩令,島上居民惟恐傳播新冠及遭受滋擾,於是報警。一艘水警輪接報到場,據知兩名警員登岸將該批人士趕離現場,暫未聞警方會否據影片作調查或檢控。學者批評警方涉嫌放生犯疫禁的外籍人士了事。

香港 警察到依家仲係 怕洋人 講外語

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20220926-0926_00176_041/30外籍客疑獲警放生

周晒返去,全部要用英門落口供,知咩事啦

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2022-9-26 10:43 發表
周晒返去,全部要用英門落口供,知咩事啦
發告票邊使落口供㗎

藍嘅

其實該2名警員,應要一視同仁處理。

放生, 放寬。 

阿Sir英文科考試僅僅合格,英文水平唔高,同鬼佬鬼妹雞同鴨講盞獻醜

引用:
原帖由 mtvong 於 2022-9-26 10:34 發表
本報接獲市民爆料,指逾30名外籍男女於前晚8時許,在南丫島模達灣涉犯禁群聚開派對,料該批外國人忘卻本港依然實施口罩令,市民見有人在派對期間無戴口罩,涉及違反禁聚令及口罩令,島上居民惟恐傳播新冠及遭受滋擾,於是報警。一艘水警輪接報到場,據知兩名警員登岸將該批人士趕離現場,暫未聞警方會否據影片作調查或檢控。學者批評警方涉嫌放生犯疫禁的外籍人士了事。

香港 警察到依家仲係 怕洋人 講外語

新聞來源連 ...
毒果妓姐

有次有條西人喺海旁唔戴口罩,畀我吊到仆街。

引用:
原帖由 jj138 於 2022-9-26 12:45 發表
其實該2名警員,應要一視同仁處理。
2個警察 一埋去其他人即鳥散啦 !!

唔識英文

咁都唔違規, 唔通要口吹先至違規咩 ?  

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-9-26 14:02 發表
有次有條西人喺海旁唔戴口罩,畀我吊到仆街。
你用中英吊定英文吊

引用:
原帖由 mtvong 於 2022-9-26 16:40 發表

2個警察 一埋去其他人即鳥散啦 !!
係咪以後散開就無事架 ?

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]