• 瀏覽: 43,656
  • 回覆: 229
+7
新冠疫情重創本港經濟,不少具香港特色的百年老店排隊結業,令人唏噓;近日政府雖放寬入境至「0+3」,但仍難吸引旅客到港,更...

仲用東方之珠來形容香港?厘個稱號九十年代就可以!三十年過去香港變過D乜呀!除左變左價錢,其他都吾知變乜!吾好仲用三十年前嘅美譽去賺今日D錢啦!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220926/mobile/bkn-20220926031514169-0926_00822_001.html

食品已經差好多

港人成日話唔駛旅客,塘水滾塘魚都掂,仲話自己經濟自己救 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-26 09:39 發表
港人成日話唔駛旅客,塘水滾塘魚都掂,仲話自己經濟自己救 
邊個講架?

反國內同胞落黎自由行啲人講既 

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-26 09:52 發表

邊個講架?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-26 09:54 發表

果班仆街想攬炒

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-26 09:52 發表

邊個講架?
呢班人

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2022-9-26 09:37 發表
新冠疫情重創本港經濟,不少具香港特色的百年老店排隊結業,令人唏噓;近日政府雖放寬入境至「0+3」,但仍難吸引旅客到港,更...

仲用東方之珠來形容香港?厘個稱 ...
就算完全躺平0+0,你知唔知港元升左幾多? 主要遊客來自邊度?
本來跟內地防疫,令內地來港縮短隔離期最乎合香港利益,搵錢防疫兩不誤
偏偏香港買辦集團就係奶西,死路一條都要跟美西

講真十幾年前食過隻乳鴿,都唔覺得係特別好食….  最特別係門口有隻孔雀…. 

太平館乳鴿正過佢, 不過好似都執左.

之前食野
一碟李小龍干牛河 150蚊, 乳鴿都唔平=,=
佢仲點疫下求存

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-9-26 10:18 發表
講真十幾年前食過隻乳鴿,都唔覺得係特別好食….  最特別係門口有隻孔雀…. 
我三十多年前小朋友龍華食乳鴿
真係超好食
我竟然食左三隻...

又多一個遺址比旅客參觀。

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-26 10:05 發表

就算完全躺平0+0,你知唔知港元升左幾多? 主要遊客來自邊度?
本來跟內地防疫,令內地來港縮短隔離期最乎合香港利益,搵錢防疫兩不誤
偏偏香港買辦集團就係奶西,死路一條都要跟美西
港元升就影響唔大 疫情前人民幣又唔係冇試過呢個價位

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]