• 瀏覽: 43,885
  • 回覆: 229
+7
引用:
原帖由 ABBA9999 於 2022-9-26 09:37 發表
新冠疫情重創本港經濟,不少具香港特色的百年老店排隊結業,令人唏噓;近日政府雖放寬入境至「0+3」,但仍難吸引旅客到港,更...

仲用東方之珠來形容香港?厘個稱 ...
不只,起碼食緊半世紀前的老本。
見底了,沒有國內遊客。

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-9-26 10:18 發表
講真十幾年前食過隻乳鴿,都唔覺得係特別好食….  最特別係門口有隻孔雀…. 
以前好食多 因為本地養 少化學嘢

且新鮮

自香港泡沫經濟後 官商勾結嘅地產行業 傾斜地地炒賣

己經本地農場絕跡  搵個借口殺哂本地農場

而家一有乜事 連蕉都無隻食
內地供應?? 連同香港代理搶香港錢就有
內地照顧香港??
依廿年嚟香港消費物價直頭火箭

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2022-9-26 09:37 發表
新冠疫情重創本港經濟,不少具香港特色的百年老店排隊結業,令人唏噓;近日政府雖放寬入境至「0+3」,但仍難吸引旅客到港,更...

改兩餸飯囉

引用:

香港已經比班曱甴整臭東方之珠呢個名, 係香港嫌上唔到位, 移民只係做低等工人

引用:
原帖由 ksw3013 於 2022-9-26 10:36 發表

港元升就影響唔大 疫情前人民幣又唔係冇試過呢個價位
香港躺成咁仲想吸內地客? 港元兌東南亞日圓歐元呢?

唔駛驚,一講結業就好多高尚港人去幫襯

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-26 09:39 發表
港人成日話唔駛旅客,塘水滾塘魚都掂,仲話自己經濟自己救 
唔係港人話,係黃人話

又貴又難食

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-26 10:01 發表

呢班人

【修例風波】上水天橋踢女途人行李箱 19歲青年認罪候判

https://hk.finance.yahoo.com/new ... 認罪候判-073800672.html

龍華是我年幼時父母經常去的地方,他們約朋友打麻雀,我哋班靚可以四圍走。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-26 09:39 發表
港人成日話唔駛旅客,塘水滾塘魚都掂,仲話自己經濟自己救 
內循環

引用:
原帖由 阿卡2 於 2022-9-26 10:26 發表
之前食野
一碟李小龍干牛河 150蚊, 乳鴿都唔平=,=
佢仲點疫下求存
所以而家間野都預備去李小龍嗰度

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-26 10:01 發表

呢班人

師兄,呢班唔係人嚟㗎,要攞殺蟲水對付。

引用:
原帖由 keung135 於 2022-9-26 10:50 發表

改兩餸飯囉
有乳鴿左邊同右邊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]