• 瀏覽: 15,898
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
+2
世界銀行(World Bank)行長馬爾帕斯(David Malpass)在接受媒體採訪時表示,在當前世界經濟放緩的背景下,中國在刺激經濟方面做得太少了。中國外

歸根究底都係美國瘋狂加息,製造俄烏戰爭推高能源糧食價格導致全球通脹,自己不但不承擔責任,還想甩鍋中國。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/817860/北京指美國fed多輪大幅加息-對世界經濟雪上加霜

美鬼D仆街,專損人利己

老美加又死,唔加又死,結果都係死!

拜登話疫情結束,香港黑報黑磚家黃人,收黑金即叫開外國關,錢送去救美國,日本。

中國唔係有好多美國債券咩?
收多D利息唔好?
好在之前無聽D5毛講賣美債
唔係又中伏

引用:
原帖由 一眼關七 於 2022-9-25 21:56 發表
佢係要攬住全世界一齊死

以前減息, 咪又話靠收利息過活果d老人家幾慘幾慘

先顧掂自己先啦! 理得人地點做呀!

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-25 22:06 發表
收多D利息唔好?
唔係又中伏
國債是發行的時候定息了,舊債舊利息,新債券才是新利息。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-25 22:13 發表
先顧掂自己先啦! 理得人地點做呀!
歐美最鐘意自己都顧唔惦就走去理中國...

唔係中國防疫政策咁成功生產到咁多防疫物資,佢地死既人比而家多得多了...

美國加息 中國動態清0, 各有絕招.

老美加息
西方列強冇人夠膽出聲反對

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-9-25 21:32 發表
世界銀行(World Bank)行長馬爾帕斯(David Malpass)在接受媒體採訪時表示,在當前世界經濟放緩的背景下,中國在刺激經濟方面做得太少了。中國外

老尾都唔理其他人,但求資金返去無所不用其極嘅

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-25 22:06 發表
收多D利息唔好?
唔係又中伏
加息債價跌!

你之前做份5年定期0.5%利息,今日新做定期有2%利息。
你點收多啲息啊,智將。
唔識就咪衝出嚟柒啦

引用:
原帖由 一眼關七 於 2022-9-25 21:56 發表
美完

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]