• 瀏覽: 23,614
  • 回覆: 144
  • 追帖: 3
+2
美國輝瑞藥廠行政總裁艾伯樂(Albert Bourla)周六(24日)發聲明,表示自己在新冠病毒檢測中呈陽性...<<<
...他曾於今年8月確診新冠...<<<

確診、好返、再確診,相隔只是一個月?
生活、工作、社交環境天天要接觸病毒??

我打左四針 一次都未中日日係街食飯

連藥廠總裁都中完又中....

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-9-25 17:44 發表
美國輝瑞藥廠行政總裁艾伯樂(Albert Bourla)周六(24日)發聲明,表示自己在新冠病毒檢測中呈陽性,並指自己沒有病徵,感覺良

如果打咗疫苗唔會中,隻病毒好快就消失於世上呢?

上世紀八十年代,有商品廣告口號話:CD is forever 云云!二、三十年後,有些隻CD已經開始唱唔到呢?有些碟內銀色物質穿哂窿呢?

如果世界上,有人發明啲嘢,用咗以後唔會爛、唔會壞;我估呢個人,一早已經在世上「被消失」呢?

同流感疫苗一樣,年年咪又係要打,打咗冇咁多重症啩?

打咩針,以命換命

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-9-25 18:29 發表
中完可以再中,但係輕症,同傷風感冒一樣,所以中過唔死得再中同傷風感冒冇分別,唔知大陸點解要咁驚青,永世禁足隔離。
大陸人大部分無中過欠抗體,認為可盡力阻止病毒發展

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-9-26 08:21 發表

打第二代復必泰
即刻有97%
你都未做白老鼠點知會50%咁弱
打左針先checK到抗體
人地唔係計抗體,唔好搬龍門,講緊防感染。
以色列第4針證實抗體爆錶都不防感染。

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-25 18:37 發表

中完一次,身體差過一次

英美有人中4次後,頂不住後遺症,情願自殺逃避痛苦
講中問題嘅核心!

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-9-26 01:10 發表

袁國勇第三針溝針打科興
袁國勇:「香港人口中40%打滅活疫苗,60%打核酸疫苗,所以會有很多滅活疫苗剩下,既然我已經打了兩針核酸疫苗,我打皮內注射,抗體很高,達到萬四,我應該打科興。用皮內注射可能已經足夠,毋須核酸疫苗,這是我自己以自己做實驗,你們不方便做這些事。」
袁國勇在六月時叫人用染疫去防今年入冬時疫情爆發添!好奇怪的羅輯思維。

依個好笑

咁有咩說服力呢...

香港嗰班打完4-5針咪一樣中

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-9-25 17:44 發表
美國輝瑞藥廠行政總裁艾伯樂(Albert Bourla)周六(24日)發聲明,表示自己在新冠病毒檢測中呈陽性,並指自己沒有病徵,感覺良

都係國藥及科興靠得住!

引用:

輝瑞不及以前。
中完又中有辦睇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]