• 瀏覽: 51,619
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
+3
隨著本港疫情回落,政府由明日起放寬入境檢疫措施。醫務衞生局局長盧寵茂在今年2月曾表示,與病毒共存只會「共赴黃泉」。他在電視台節目上被問

問邊個知道接近成萬名枉死嘅人/鬼去左邊???
一字咁淺簡單不過啦???
根本系好多香港人都知道答案啦下話???
問黎都多Q餘???
問淋病毒蛾咪知道答案【一清二楚】囖???
對不對???
佢就他他條條輕輕鬆鬆又有2個【彪形大漢】【G4保鏢】磅Q住去行街市買餸走出黎出風頭喇???

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1875075/即時-港聞-曾稱與病毒共存會-共赴黃泉-盧寵茂-可以問9000多人現在去了哪裏

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-9-25 15:19 發表
隨著本港疫情回落,政府由明日起放寬入境檢疫措施。醫務衞生局局長盧寵茂在今年2月曾表示,與病毒共存只會「共赴黃泉」。他在電視台節目上被問

啲記者的確冇腦

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-9-25 15:21 發表

啲記者的確冇腦
咪就係???

「共赴矛山」 原句係 鹹濕佬

當日佢唔係香港, 當然話共赴黃泉, 但係今日佢做呢個位, 在其位, 謀其政, 對於政府嚟講, 躺平同共存係最好做, 最簡單, 可以乜都唔做, 乜都唔理, 就好似而家咁,感染嚴重嘅市民, 就送去醫院, 死嘅死, 唔係咁嚴重嘅, 送晒去隔離, 死嘅又唔係高官, 隔離失去自由嘅, 亦唔係高官, 但係躺平同共存, 高官就可以做小好多嘢, 煩小好多, 所以今日的我打到昨日的我, 好正常, 呢的就係人性。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-25 15:30 發表
當日佢唔係香港, 當然話共赴黃泉, 但係今日佢做呢個位, 在其位, 謀其政, 對於政府嚟講, 躺平同共存係最好做, 最簡單, 可以乜都唔做, 乜都唔理, 就好似而家咁,感染嚴重嘅市民, 就送去醫院, 死嘅死, 唔係咁嚴重嘅, 送晒去隔離, 死嘅又唔係高官, 隔離失去自由嘅, 亦唔係高官, 但係躺平同共存, 高官就可以做小好多嘢, 煩小好多, 所以今日的我打到昨日的我, 好正常, 呢的就係人性。
我認為你應該去一下街市問一問淋病毒蛾就有答案吧???

咁寸嘴, 應該做​律政司司長

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:36 發表
on 9 清 0 濫收症, 人為隊爆醫療系統, 令長期病患失救而死. 

結論 :  清 0 害死人 
不過佢地話要同大陸阿爺目標一致:
要動態清零咖渦???

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:38 發表
點解而家死亡率低左咁多 ?

你真係以為係你D 19 政策功勞 ?

係輕症D人無去隊爆醫院窄 
一針見血:中曬!!!

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:48 發表

共赴黃泉, 係我 on 99 以前仲係藍絲時想出來的口號

阿茂都係跟我口水尾, 仲未同佢攞版權.
下???
咁都得???

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-9-25 15:23 發表
「共赴矛山」 原句係 鹹濕佬
咸濕係共赴巫山呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]