• 瀏覽: 51,697
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 phi 於 2022-9-25 16:56 發表
有無追究各泰CEO? 
Right!
果2條卜街空少!
😡😡😡😡😡😡🔥🔥🔥🔥🔥🔥

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-25 15:30 發表
當日佢唔係香港, 當然話共赴黃泉, 但係今日佢做呢個位, 在其位, 謀其政, 對於政府嚟講, 躺平同共存係最好做, 最簡單, 可以乜都唔做, 乜都唔理, 就好似而家咁,感染嚴重嘅市民, 就送去醫院, 死嘅死, 唔係咁嚴重嘅, 送晒去隔離, 死嘅又唔係高官, 隔離失去自由嘅, 亦唔係高官, 但係躺平同共存, 高官就可以做小好多嘢, 煩小好多, 所以今日的我打到昨日的我, 好正常, 呢的就係人性。
下? 加下係啲商家, 傳媒......日日吊話開關喎。

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-9-25 15:19 發表
隨著本港疫情回落,政府由明日起放寬入境檢疫措施。醫務衞生局局長盧寵茂在今年2月曾表示,與病毒共存只會「共赴黃泉」。他在電視台節目上被問

...
人總會死, 好多中疫死嘅人都超過8~90歲甚至過百歲! 當然有年青同小孩但都佔少數!
用死亡呢樣嘢做無限上綱來壓迫復常嘅聲音係咪有d過份?
怕感染嘅人可以縮埋屋企唔出街唔去旅行, 但要迫其他人同你過同一樣生活係咪合理呀?
咁做係咪同有人用南丫海難為藉口國慶永遠唔燒花一樣?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:38 發表
點解而家死亡率低左咁多 ?

你真係以為係你D 19 政策功勞 ?

係輕症D人無去隊爆醫院窄 
如中過估計應都知。。。。

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-9-25 16:06 發表

請你大可以放心!!!
因為黎緊快將鬆綁出入境限制,
預料好快又有第6/7/8/9/10.....波上映咖喇???
大家等睇大戲吧???
一推行3+4已經即刻爆發到每日過萬宗確診,而家每日仍有5千幾宗再推0+3,再爆係意料中事啦,再過萬就預咗,希望唔好見到每日兩萬宗。

黃思話病毒已經沒危險, 周圍散播病毒, 香港醫療咁有錢都死成萬人, 如果大陸爆, 起碼要死200倍人口, 到時歐美又話中共害死200萬人架啦

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:48 發表

共赴黃泉, 係我 on 99 以前仲係藍絲時想出來的口號

阿茂都係跟我口水尾, 仲未同佢攞版權.
黃犬都冇人性,點會關心人,有美國骨頭就高興

引用:
原帖由 coffeeswl2521 於 2022-9-25 16:06 發表

請你大可以放心!!!
因為黎緊快將鬆綁出入境限制,
預料好快又有第6/7/8/9/10.....波上映咖喇???
大家等睇大戲吧???
3年了, 大部份市民都開始抗疫疲勞都渴望復常, 雖則你所說的情況好大可能會發生但這一刻還是希望疫情能早些完結

引用:
原帖由 dulinomo 於 2022-9-25 16:18 發表
9000人有8900都是本身就死的
本身離世既人都有癌症,腎病,糖尿,或其他怪病,奇難雜症,中新冠只係早死少少

好明顯 盧寵茂 佢身為醫生立場好唔願躺平導至死更多人, 但依家政府立場要經濟行先佢極無奈要接受 , 所以往後疫情發展係點都唔會怪佢 .........................

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:36 發表
on 9 清 0 濫收症, 人為隊爆醫療系統, 令長期病患失救而死. 

結論 :  清 0 害死人 
咁L無恥嘅嘢都講得出😡😡😡

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 15:38 發表
點解而家死亡率低左咁多 ?

你真係以為係你D 19 政策功勞 ?

係輕症D人無去隊爆醫院窄 
咪能九up啦,本末倒置,死亡率低左係死得嘅已經死左,年頭1個月死成萬人,過年前叫吾好四圍去無人聽,人多中招又驚死又去逼爆E院,而家就扮失憶賴賴頭

局外人就共赴黃泉,自己做局長就躺平共存,真係好做

今日絕大部份市民已接種疫苗、有中招後免疫能力、有治療口服藥物、病毒攻擊力已轉弱,同上一波疫情時有咗好大改變,奴寵茂身為醫生都唔識呢D,或係扮無知

其實怕感染個啲人,可以自我封閉,咁咪得囉,做乜要人陪你癲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]