• 瀏覽: 52,417
  • 回覆: 489
+13
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-25 08:09 發表

洗米之前就咁衰左已經睇得到澳門賭業之後幾年有排衰……

馬交好多人住係珠海,所以咪要清零同免檢通關

習近平一直唔鼓勵賭博亦嚴厲打擊因賭博導致嘅資金外流,睇黎澳門嘅痴心一片可能要貼習近平嘅冷屁股了。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
澳門唔似香港人多命賤,
香港可以用賤民生命換經濟,
但澳門唔得!

引用:
原帖由 hk_vr 於 2022-9-25 08:54 發表

澳門唔似香港人多命賤,
香港可以用賤民生命換經濟,
但澳門唔得!
澳門D賤民就搬晒嚟香港!

引用:
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
真正一國兩制,咪呢個做法

馬交封晒全世界都唔可以被內地封。
香港返調轉。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-9-25 09:02 發表
馬交封晒全世界都唔可以被內地封。
香港返調轉。
好多人把口就話要清零! 點解又仆到去換護照同訂機票?
佢地心中點諗心照啦?

澳門單靠賭業遲早玩完

人家笑你呀,超!

而家香港呢幾日每日5千幾憑咩討價?

澳門咁樣對香港,會否影響大灣區發展?

曱甴就是想共存
然後唔同大陸通關
變相斷絶和大陸交往
其心可誅

都冇辦法啦,經濟差到一個點

引用:

...
澳門宜家食緊老本!佢哋90%經濟靠賭、黃!加埋西方國家制裁,澳門前景我一D都唔睇好!誠哥宜家唯一嘅策略就係靠大陸,所以狂擦鞋,但係中央打貪腐,一定有好大影響!另外,你估中央想唔想自己中國人賭💰?佢宜家牙擦擦,不過大家拭目以待啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]