• 瀏覽: 52,413
  • 回覆: 489
+13
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

賀一誠表示,澳門的防疫措施須與內地保持一致,從香港入澳門會維持現時的「7+3」檢疫安排。他拒絕正面回應香港「0+3」新安排,稱每個地區有各自需求和事務,而內地客源對澳門非常重要,「有些地區反正回去(內地)也要隔離,他們就不需要顧忌、可以躺平,但我們沒有這個條件。」

馬膠可以對外封關但香港就唔得
內地亦應該要遂步復常無可能永遠封關

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20220924/s00001/1664015501754/澳門11月恢復內地團-賀一誠-有些地區可以「躺平」

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
澳門誠哥都幾串,希望佢攪得掂個經濟吧

而家全世界都好危險

大陸應該永久封關

既可以防止大陸人走佬去歐美

又可以更全面管控人民

最重要係保住條命

再係咁封,京滬d大款唔鬆有鬼

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-25 01:02 發表

搞條撚咩,比你開番大6,都去唔番疫情前光景,更何況現在冇左賭廳,阿爺狂打地下錢庒,D大客再冇可能進貢澳門,靠個3成中埸鷄仔注,根本養唔起成個澳門,仲未計未來泰國日本開賭帶來衝擊,一誠好自為之啦。

香港應該立即禁止任何人,包括澳門居民從香港去澳門,等呢個澳門特首寸寸貢吖嗱!

一誠哥都有苦自己知。。。開香港等于關大陸。。。直接KO

中國掌控香港力度唔夠
曱甴仍然可以左右政府施政

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-25 01:02 發表

睇佢維持到幾耐? 一反彈就打回原形

而且經驗係必然反彈

大陸客到咗澳門 反彈 屋企都返唔到 海南嘅翻版 

估唔到

引用:

洗晒啲儲備先

我記得澳門好似完全無對外的航班升降吧,呢o的垃圾地方將自己舊屎格硬俾人食跟住仲成日串人躺平,根本就一o的道德都無

澳門話事權批准內地  相反香港冇話事權

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-9-25 01:32 發表
而家全世界都好危險

大陸應該永久封關

既可以防止大陸人走佬去歐美

又可以更全面管控人民

最重要係保住條命
其實你講呢番說話無咩意思,內地幾時開關,內地會睇實外圍及內部個病毒變化去決定,咩永久封關?不如你永久收皮吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]