• 瀏覽: 52,694
  • 回覆: 489
+13
誠哥好嘢!

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-25 09:14 發表
曱甴就是想共存
然後唔同大陸通關
變相斷絶和大陸交往
其心可誅
想就得㗎啦?唔好乜都拉埋講啦!你煩唔煩㗎?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
我只可以講, 全世界都共存, 唔通佢地全部係傻瓜咩.

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-25 09:20 發表

我只可以講, 全世界都共存, 唔通佢地全部係傻瓜咩.
唔好講西謊, 星仔, AV, 泡菜, 賓記, 泰妹,... 都躺平

呢條賀一誠不可一世,以為自己澳門好巴閉,繼續封澳門嘛,睇下無客邊個死先

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 09:23 發表

唔好講西謊, 星仔, AV, 泡菜, 賓記, 泰妹,... 都躺平
根本清唔到零, 又付出好大代價.
人地個個都封關清零就梗係無問題啦, 但人地個個都共存,
你重清零, 咁咪蝕囉.

引用:
原帖由 fcw99 於 2022-9-25 09:13 發表
而家香港呢幾日每日5千幾憑咩討價?
香港從來無要求同澳門通關, 好嗎?
全世界澳門最醒, 咁好未?

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-25 09:26 發表

根本清唔到零, 又付出好大代價.
人地個個都封關清零就梗係無問題啦, 但人地個個都共存,
你重清零, 咁咪蝕囉.
香港係外向型經濟, 同大陸通唔到都要繼續搵食
大陸人落香港, 外國人黎香港, 佢地咪可以接觸囉, 正正就係香港嘅價值

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-9-25 07:32 發表

香港剛推出0十3,隔離埠就恢復簽注自由行及內地團,阿爺的意圖好明顯了
同感 😏

澳門只係國內後花園,只會更加單一。久唔久病毒有就封清零無限loop.

引用:
原帖由 havefun2014 於 2022-9-25 09:15 發表

澳門宜家食緊老本!佢哋90%經濟靠賭、黃!加埋西方國家制裁,澳門前景我一D都唔睇好!誠哥宜家唯一嘅策略就係靠大陸,所以狂擦鞋,但係中央打貪腐,一定有好大影響!另外,你估中央想唔想自己中國人賭💰?佢宜家牙擦擦,不過大家拭目以待啦!
好簡單,澳門要大陸客,唔要全世界嘅客,呢個喺誠仔嘅決定,好唔好,慢慢睇落去就知。

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-25 02:16 發表
香港應該立即禁止任何人,包括澳門居民從香港去澳門,等呢個澳門特首寸寸貢吖嗱!
咪就係。 重無限咁比澳門居民來。 人哋都唔 care 

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2022-9-25 02:50 發表
中國掌控香港力度唔夠
曱甴仍然可以左右政府施政
你係咪煽動仇恨政府

引用:
原帖由 hk_vr 於 2022-9-25 08:54 發表

澳門唔似香港人多命賤,
香港可以用賤民生命換經濟,
但澳門唔得!
香港淨係顧住班商家佬盤生意,商家佬就係一切,商家佬治港格局始終不變!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
內地會和外國互通,到時候香港人也可和內地互通

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]