• 瀏覽: 52,693
  • 回覆: 489
+13
引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-25 02:16 發表
香港應該立即禁止任何人,包括澳門居民從香港去澳門,等呢個澳門特首寸寸貢吖嗱!
香港人唔鍾意條港珠澳大橋係有原因
錢又出得少 又L多口水

香港政府還吓拖好喎
李家超特首呢鑊香港人一定撐你

學習總書記講話
要強起來 硬起來 敢於鬥爭!

香港通關變回中國門戶唔使好似馬膠咁靠阿爺養

澳門係依賴賭客輸錢。。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
香港剛推出0十3,隔離埠就恢復簽注自由行及內地團,阿爺的意圖好明顯了

澳門經濟主要收入來源就係大陸旅客
咁樣做,根本好正常

香港就仆街啦,兩頭唔到岸
搞咗咁耐,結果與病毒共存

有人冇錢有L用咩?

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-25 01:02 發表

澳門誠哥都幾串,希望佢攪得掂個經濟吧
到佢搞得掂時,啲香港人又係一句“澳門人少梗係容易搞啦”,唔會讚佢嘅,當然如果搞唔掂就會踩佢“澳門咁細咁少人都搞唔掂”。

其實呢d 反中份子日嘈夜嘈又為乜。
佢地唔係請都唔會返國內既咩
通唔通關都係國家政策
關你班黃屍咩事?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-25 06:01 發表
內地兒家爆到7彩, 同內地通關就唔係躺平咩
內地爆到7彩?香港每日仍然超過5千宗應該算係爆到幾多彩??

呢條垃圾講咩都冇問題 因為死嘅唔係佢 死嘅係澳門市民

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2022-9-25 08:25 發表
呢條垃圾講咩都冇問題 因為死嘅唔係佢 死嘅係澳門市民
即係香港班官員講咩都冇問題,因為死嘅唔係佢地,死嘅係香港市民。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-25 00:57 發表
澳門特首賀一誠今(24日)表示,獲中央批准,內地赴澳門電子簽注、內地旅行團赴澳旅行團將恢復,需1個月時間籌備相關事宜,包括與內地旅行團、航空公司溝通,會首先恢復四省一市,包括廣東、上海、浙江、江蘇、福建,料於11月落實。

...
人地豐關如畀入嚟..唔可以?

呢個澳門特首知唔知醜,跟住大陸做跟尾狗,講嘢仲串串共,試吓佢嚟香港做特首睇吓會唔會咁寸嘴。

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-9-25 01:51 發表
再係咁封,京滬d大款唔鬆有鬼
而家未必甘易走到了, 尤其是有錢人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]