• 瀏覽: 30,660
  • 回覆: 203
+4
好想睇吓美國本土被核平!🤭

引用:
原帖由 春天一留言 於 2022-9-24 21:31 發表
普京敢扔核彈嗎?
我敢打賭身家.......普京90%敢

引用:
原帖由 T2. 於 2022-9-24 21:02 發表
俄烏戰爭有升級跡象,俄羅斯總統普京威脅使用核武。歐洲大陸被核戰陰霾籠罩之際,美國空軍周五(23日)指日前在國內舉行一場演

多國同時宣告射核蛋,齊來猜測那 ...
俄羅斯係最多核彈國家之一.

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-9-24 23:47 發表

喺美國北達科他州演練,AGM86B空射巡航導彈最大射程2,500公里,劍指美國東岸或者啱啱夠,甚至未必夠,點指到俄羅斯咁遠?

AGM86B可以帶核彈頭,亦可以帶常規彈頭,《東謊》個標題「演練掛核巡航導彈」似乎係看圖作文,報道內容亦冇提出真憑實據。
根據軍方發放的照片,一架B52H戰略轟炸機上周五(16日)在演習期間,基地的彈藥中隊人員把一個旋轉發射器放置在機身內部,發射器上掛載多枚AGM86B空射巡航導彈。
AGM86B空射巡航導彈最大射程2,500公里,配備一枚爆炸當量為20萬噸的W80-1核彈頭

報導都係話[根據],冇話肯定
即使係誤導,都係美共擺個陣出來影相做假新聞
依個時勢充斥假新聞,自己去判斷真假為上

我想問一下軍事常識,

所謂的洲際導彈,係唔係有能力由俄飛到美,或者由美飛到俄?
如果係,咁仲掛核彈上戰機有甚麽用處?

引用:
原帖由 Freemantho 於 2022-9-25 00:10 發表

俄羅斯係最多核彈國家之一.
中俄不寒核蛋+埋多過美共,連成既核反擊線,美共就算偷襲都一定被核反擊滅國

70歲嘅飛機加就退役嘅導彈

普京可以買定棺材俾自己

劍指普京?
中指拜登 就真

引用:
原帖由 klfcim 於 2022-9-25 00:08 發表

我敢打賭身家.......普京90%敢
依家形勢係整個西方聯合制裁+圍攻俄佬,仲唔用核蛋就冇機會用

引用:
原帖由 T2. 於 2022-9-25 00:20 發表

依家形勢係整個西方聯合制裁+圍攻俄佬,仲唔用核蛋就冇機會用
是......所以普京一定會用最堅嗰粒!

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-9-25 00:17 發表
我想問一下軍事常識,

洲際導彈能由俄飛到美.

轟炸機射核彈較平價.

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-25 00:20 發表
普京可以買定棺材俾自己
我肯定普京長命過拜山.

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-9-25 00:17 發表
我想問一下軍事常識,

巡航導彈最大射程2,500公里
正路巡航導彈裝常規彈頭
美共此舉係想話佢會用下3濫的偷襲方式射核蛋

尾國佬9⃣️咁鍾意劍🈯️喱個、嗰個!真係🈯️佢老母、DKLM!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]