• 瀏覽: 3,793
  • 回覆: 21
第5波新冠肺炎疫情毒鏈難斷,衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,本港今日(24日)新增5190宗確診,包括152宗...

都唔搞啦而家都大家都世界通行

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0924_00822_001.html

引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-24 21:00 發表
第5波新冠肺炎疫情毒鏈難斷,衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,本港今日(24日)新增5190宗確診,包括152宗...

都唔搞啦而家都大家都世界 ...
今日張醫生既說話,算官方宣佈政府接受共存了,黃泉局長情何以堪?

無法清零與病毒共存是唯一出路。

就嚟清零

共存算 la, 唔好攪咁多

面對現實啦,只有與病毒共存,大多數人都中過招,咁先至可以長遠抗疫成功。除非有隻真正可以免疫嘅疫苗出現,否則中過招先可以達至真正免疫,即是再中招都唔會重症,顯然,清零政策係不科學嘅抗疫政策。

打個比喻,假設每日都有罪案發生,咁可唔可以話啲執法人員躺平,與罪惡共存呢?成日屈9人躺平果啲,唔該回應1下

臨別講真心話

君君臨別終於開誠布公

引用:
原帖由 dc31 於 2022-9-24 21:05 發表
無法清零與病毒共存是唯一出路。
無謂再撚啲字眼啦,講得最多training果個地方日日都有case呀,何來training 呀?咁佢地係咪算共存呀??係人都知training係目標啦,達唔到目標就係反目標???會唔會幼稚咗啲????

無法子唔面對現實。

現實。

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2022-9-24 21:03 發表

今日張醫生既說話,算官方宣佈政府接受共存了,黃泉局長情何以堪?
竉物已被架空,只成為一隻被觀嘗的竉物。

終於肯 跪低 👍 意味住嚟緊都唔使旨意同大陸免檢通關🤭

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2022-9-24 21:03 發表

使乜張醫生講吖,實行0+3已經係政府宣佈接受共存啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]