• 瀏覽: 10,999
  • 回覆: 66
+2
廣東中江高速公路中山橫欄段一條興建中的高架大橋,今日(24日)有一段橋身崩塌,掉落下方的道路。現場相片可見,塌下的支架壓中一輛路過的貨車,暫未知有否造成傷亡。

真係牙煙.今次,又係唔係豆腐渣工程
暫未知有否造成傷亡!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20220924/s00004/1664004122277/廣東中江高速公路塌橋-壓中貨車

附件

廣東江門外海往返中山路段.jpg(165.52 KB)

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gameman_hk 於 2022-9-24 17:45 發表
廣東中江高速公路中山橫欄段一條興建中的高架大橋,今日(24日)有一段橋身崩塌,掉落下方的道路。現場相片可見,塌下的支架壓中一輛路過的貨車,暫未知有否造成傷亡。

暫未知有否造成傷 ...
支架………唔係橋喎,未起好?

恐怖 !   

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 17:48 發表

支架………唔係橋喎,未起好?
新聞報道係<橋身崩塌>

引用:
原帖由 gameman_hk 於 2022-9-24 18:02 發表

新聞報道係<橋身崩塌>
噢!

又話中國速度好出名

係啊, 出名快冧 

似橋

點睇都唔似係條橋啦,應該話係一條興建中的橋嘅部件墜落

引用:
原帖由 gameman_hk 於 2022-9-24 17:45 發表

暫未知有否造成傷 ...
興建中喎

興建中都係豆腐渣?

工業意外呀!腦霧!

引用:
原帖由 冬眠熱情的屋 於 2022-9-24 18:36 發表
興建中都係豆腐渣?
你講得咁清楚,搞到班智障人士窒住起唔到機㗎

引用:
原帖由 冬眠熱情的屋 於 2022-9-24 18:36 發表
興建中都係豆腐渣?
興建中的叫豆腐腦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]