• 瀏覽: 20,624
  • 回覆: 10
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-24 20:04 發表

錯。係故意。你以為中共唔需要對方個叛徒咩? 唔需要同西方間諜組織傾檯底數?
咁唔通會有個CIA高層去上海秘密談判? 溶左佢都得啦。個度中共地頭。
咁邊度係中共信得過,然後又係美國有間諜勢力範圍,有組織個中立地帶啊?

香港啊! 你睇007都有一部要過香港同大陸國安接頭,你就明啦。又唔見佢過深圳?

香港一地國安 克格勃同CIA MI6。東亞最大情報中心城市。

大家默契架。
師兄,邵氏嘢就唔好講啦!

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-24 20:07 發表

有啲友會出嚟挑戰23條立法,話會無晒自由
最怕係呢法官啫!

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-24 20:35 發表

畢竟香港係情報中心。咁對中共都系有利架。
默契下咯。
香港咁多年,咁多離奇野。對雙方都有得著架。

例如以前查到德國最先進個水陸兩用裝甲車。無端白事出現係香港海關
部車連德國軍隊都未裝備,絕密。點解會運來香港?邊個係接頭人?
TVB個陣報道曬。你話奇唔奇?對邊個有利?
吓!當時未回歸喎!舊款嘢嚟

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-9-24 20:36 發表
這樣的,暗示奶媽囉,因為,2014年佔中時期,時任首特(梁振英)都話有外部勢力介入,跟著繼任人"林鄭",在反修列事件之前,曾一度話沒有外國勢入介入,到2019年黑暴直捲香港,才不得不承認有,現在應該說...........什麼呢?!!
又唔可以咁講,兩種處事方式
CY係戰狼式
林鄭係AO妹仔型,唔會主動,唔會自己衝前……

引用:
原帖由 SayYouSayMe 於 2022-9-24 20:46 發表

香港不嬲都係世界聞名嘅東方間諜之都,啲人唔係天真到以為香港乜都冇嘛?
後生仔真係咁以為

引用:
原帖由 bestwin61 於 2022-9-24 21:13 發表
23與國安法分別在那?有冇高手解答下
唔識字定懶睇內文?

引用:
原帖由 Psyco 於 2022-9-24 21:20 發表

我有個同事兩年幾前入咗政府做engineer, 我有佢撐泛民修例暴動既相,佢office位貼咗上街暴動既宣傳品、fb文宣及暴動打卡.

我將佢啲料sent咗去803基金,仲有無其他途徑舉報?
無用,國安法無追溯力,無得告
不過你照寄去,國安會交CSB做嘢,炒唔到都嚇下佢,可能以後無得升

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 21:53 發表

但係一個陪審團就已經放晒
呢啲法律,根本唔應該有陪審團

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-25 12:42 發表

但係23條係本地法律,同殺人放火一樣
好大機會為求通過就拎返03版本出來炒冷飯

03版本就係警察要搜令先可以搜查,無指定法官同有陪審團,根本就係冇牙老虎,廢紙一張
當年唔同今日,當年要做畀歐美睇,而家無必要,反正都會制裁

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-25 14:04 發表

你以為拍戲嗻。咁你留意下相關報道。你就知道真系有野發生過係香港。
原來你唔咗邵氏係乜……SB 政治部

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-25 14:01 發表

咁係當時係新款啊。今日當然舊款啦。
我係講,呢種007咁樣個野。其他地方邊有咁頻繁。
香港日日拍間諜片咁款。

情報中心。雙方間諜暗戰。邊度話香港好太平嗻。
香港乜料,四十年前我已清楚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]