• 瀏覽: 20,666
  • 回覆: 198
  • 追帖: 2
+3
講幾句就可以慳返幾個核彈何樂而不為啊!
點會有人覺得無cia搞搞震架?豬都咁啊?
冇先至冇人信囉!
我諗香港人都係溫室下長大慣性單純嘅一群!

中國對間諜的定義係非常之廣,只要你較官媒早一小時報道內地的經濟數據你就會一身蟻。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-24 20:14 發表

唔係,係先到香港。接觸左初步意見。知道佢係猛料過檔。係安排佢過澳門,萬一CIA真系搞場香港市區追車戰就好大單新聞啦。
運佢過澳門。澳門起碼中共勢力厚少少。唔算情報中立區。
但你不可否認。人地斯洛登點解選香港先? 就係因為香港可進可退,萬一傾唔掂。佢返美國係仲可以有計傾。呢個係雙方默契。係香港文鬥。唔動武!
但過澳門,即系美國知道斯仔真係行入共產勢力範圍。
傳聞就好多咯。 CIA據講都係澳門有同國 ...
如果拍成戲都幾精彩😬

香港幾間大學入里,有衆多從外國來的間諜,香港衆多外國金融機構也有不少特務,還有外國媒體記者,宗教機構當權人士,衆多NGO……,

那個尾蟈,斯樂登選擇第一站逃命來香港是有原因的,因為香港有最多各國行家(特務同行)駐守,找到可選擇逃生門路最多。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-24 18:28 發表

政府內仲有好多黃人,為糧知宣誓效忠共產黨
我有個同事兩年幾前入咗政府做engineer, 我有佢撐泛民修例暴動既相,佢office位貼咗上街暴動既宣傳品、fb文宣及暴動打卡.

我將佢啲料sent咗去803基金,仲有無其他途徑舉報?

支持23條立法

引用:
原帖由 塔利忽 於 2022-9-24 21:17 發表
中國對間諜的定義係非常之廣,只要你較官媒早一小時報道內地的經濟數據你就會一身蟻。
你咁樣抹黑中國,睇下國安有冇一小時內揾到你見下面?哈哈😄

當佢好唔專心做嗰樣嘢
佢就一定係

感覺上警隊內部有可能好多
機密資料唔會係普通市民手啦

支持儘快23條立法,保障國家安全香港穩定繁榮

引用:
原帖由 Psyco 於 2022-9-24 21:20 發表

我有個同事兩年幾前入咗政府做engineer, 我有佢撐泛民修例暴動既相,佢office位貼咗上街暴動既宣傳品、fb文宣及暴動打卡.

我將佢啲料sent咗去803基金,仲有無其他途徑舉報?
國安舉報熱線

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 21:29 發表

國安舉報熱線
國安唔捉呢啲泛民嘍囉

英法德都有美國間諜啦,之前香港更加歐美間諜雲集

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-9-24 17:11 發表
香港一定有特務甚至內鬼都應該有 ! 所以23條始終都要立 !

保安局長鄧炳強表示,《基本法》23條立法針對七類罪行,並指即使有《港區國安法》後 ...
田氏乃老米代表人,所以出手截停 23條立法

他應該不懂經済及只打過政府工!😢😢😢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]