• 瀏覽: 20,708
  • 回覆: 198
  • 追帖: 2
+3
支持盡快立23條

還有很多胡墓和糞洪

臥底

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-25 06:51 發表

藍人,忽然愛國既人係特務機會反而大
警察臥底會扮古惑仔混入黑社會偷資料

話自己係警察而混入黑社會偷資料
機本上不可能
所以推理正常黃絲反而係間諜機會微
唔一定係特務,呢樣依家ICAC已經做緊

黑暴就係警察明顯放水先愈演愈烈,直至武警南下警察先識調轉槍頭

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-25 07:13 發表

呢啲法律,根本唔應該有陪審團
但係23條係本地法律,同殺人放火一樣
好大機會為求通過就拎返03版本出來炒冷飯

03版本就係警察要搜令先可以搜查,無指定法官同有陪審團,根本就係冇牙老虎,廢紙一張

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-25 12:42 發表

但係23條係本地法律,同殺人放火一樣
好大機會為求通過就拎返03版本出來炒冷飯

03版本就係警察要搜令先可以搜查,無指定法官同有陪審團,根本就係冇牙老虎,廢紙一張
當年唔同今日,當年要做畀歐美睇,而家無必要,反正都會制裁

香港同曼谷一向係情報中心,23條必須盡快立法

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-25 12:49 發表

當年唔同今日,當年要做畀歐美睇,而家無必要,反正都會制裁
响未整頓司法前提下搞23條,只會變為廢紙
依家國安法仍然非常多地方俾法狗玩野,將來全本地立法的23條只會變成廢紙,全部用陪審團就已經破法

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-25 07:01 發表

吓!當時未回歸喎!舊款嘢嚟
咁係當時係新款啊。今日當然舊款啦。
我係講,呢種007咁樣個野。其他地方邊有咁頻繁。
香港日日拍間諜片咁款。

情報中心。雙方間諜暗戰。邊度話香港好太平嗻。

引用:
原帖由 ioriyagami0442 於 2022-9-25 07:12 發表
係香港捉到間諜應該立即擊殺
一般唔會係香港抓。你抓左咪即系斷左條線。
香港就係故意漏雞。放蛇玩跟蹤個地方。

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-25 06:56 發表

師兄,邵氏嘢就唔好講啦!
你以為拍戲嗻。咁你留意下相關報道。你就知道真系有野發生過係香港。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-25 14:04 發表

你以為拍戲嗻。咁你留意下相關報道。你就知道真系有野發生過係香港。
原來你唔咗邵氏係乜……SB 政治部

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-25 14:01 發表

咁係當時係新款啊。今日當然舊款啦。
我係講,呢種007咁樣個野。其他地方邊有咁頻繁。
香港日日拍間諜片咁款。

情報中心。雙方間諜暗戰。邊度話香港好太平嗻。
香港乜料,四十年前我已清楚

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-25 14:08 發表

原來你唔咗邵氏係乜……SB 政治部
哦,係喔,無醒水。呢個講法太耐。唔記得左。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-9-24 17:11 發表
香港一定有特務甚至內鬼都應該有 ! 所以23條始終都要立 !

保安局長鄧炳強表示,《基本法》23條立法針對七類罪行,並指即使有《港區國安法》後 ...
積極反對23條的人,唔係港奸就係收利益的特務!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]