• 瀏覽: 20,985
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 20:10 發表

香港幫阿爺搵錢, 池D會收割香港 
遲啲即係幾時?!

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2022-9-24 16:47 發表
【星島日報報道】澳門行政長官賀一誠昨天向中央匯報澳門疫情及經濟形勢,今日宣布一系列措施。澳門將會恢復內地旅客前往澳門電子...

而家香港0+3,大把地方去,會有人想去澳門?
你自己繼續封關啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%25E6%25BE%25B3%25E9 ...
澳門現在不靠香港資金

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-24 17:21 發表
澳門同啊爺通關  香港同鬼佬通關 
睇下邊面可以笑到最後

要記得澳門同香港都係要依靠啊爺 
點解一定要笑到最後呢?而唔係國策兩條腿走路?

引用:
原帖由 好滋味 於 2022-9-24 22:50 發表
澳門懶巴閉唔歡迎香港人去賭,以後咪撚柒去,留係香港賭好撚過
未必,香港人十分喜愛澳門賭場和香港馬會

一石2鳥大爆又可以賴香港

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 16:51 發表
無大陸佬賭錢, 澳門的確死硬

所以就算阿爺個屎眼幾臭, 痔倉幾大粒, 佢地都要奶 
問題係冇左貴賓廳D大客,得番中埸個三成鷄仔注,都係死九硬,仲要唔知幾時珠海出一兩單,又要豐胸一頭半個月,全年落黎,都係瓜多過菜。

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2022-9-24 16:47 發表
【星島日報報道】澳門行政長官賀一誠昨天向中央匯報澳門疫情及經濟形勢,今日宣布一系列措施。澳門將會恢復內地旅客前往澳門電子...

而家香港0+3,大把地方去,會有人想去澳門?
你自己繼續封關啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%25E6%25BE%25B3%25E9 ...
咪好囉。希望嚟世吾好通

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-24 22:29 發表

的鬼佬嚟香港, 買勞力士係去女人街買, 內地客嚟香港, 就去尖沙咀或者金鐘的名店掃貨, 咁你話邊個重要的? 😁😁😁
我話澳門,這個post講澳門,澳門不歡迎香港人,有人會錯意

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-24 21:40 發表

個疫情都完啦。
習主上一日未宣布都一日未完

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 21:49 發表

問題係深圳無法保證香港隔離係符合深圳標準,保證無問題,尤其是0+3後

到時深圳出事,落台的仍然係深圳官員,香港做得幾差一樣不會被追責

呢樣係廣東省所擔心的
所以一定吾可以通。一定要等感冒病毒喺世界消失左。再睇。

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-24 21:07 發表

自己窮就以為人地冇錢
中國有6億人月薪一千人民幣,總理講架,一千,應該算有錢掛。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-24 21:17 發表

人口基數大死亡數一定多架……其實係 common sense來……
識得咁講,點解唔講美國人囗基數高,相比香港?

睇嚟香港想通關都好難!!!黎返啖氣不用再傾啦!!!

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-24 23:36 發表

中國有6億人月薪一千人民幣,總理講架,一千,應該算有錢掛。
中國得六億人呀?

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-24 22:58 發表

之前有廉航就多人去日本,依家機票咁貴,好多人都會縮沙
有市埸自然有廉航。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]