• 瀏覽: 19,916
  • 回覆: 161
如果日本同澳門揀
我諗結果好明顯吧

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 21:50 發表

所以點可能逆隔離

深圳隔離,出事無得怨
香港隔離,深圳只會硬食香港死貓
所以這跟林奠話免檢通關一樣都係鳩吹…也就不了了之

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-24 17:00 發表

香港人最想同大陸通關
同內地通關, 我都想, 不過只係夢想, 上次香港已經跣左深圳一鑊, 再加上而家香港消極敷衍式扮抗疫, 內地點會同香港好似疫情前咁通關? 真係諗都唔使諗。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 21:54 發表

所以這跟林奠話免檢通關一樣都係鳩吹…也就不了了之
但係廣東省無膽一口拒絕呢?,佢哋夠膽對住李家超講:"傾?傾你老味,收皮啦"

點解仲要浪費時間搞工作小組傾

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-24 21:58 發表

同內地通關, 我都想, 不過只係夢想, 上次香港已經跣左深圳一鑊, 再加上而家香港消極敷衍式扮抗疫, 內地點會同香港好似疫情前咁通關? 真係諗都唔使諗。
但係深圳擺唔出強硬態度一口拒絕呢

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-9-24 19:49 發表

香港根本浪費時間,安心出行數年來都是靠自律
安心出行只不過係政府其中一個扮抗疫嘅道具。試過有人確疹, 入左竹篙灣, 但係到佢康復走果日, 都冇人睇過佢個安心出行, 或者詢問佢染疫期間曾經去過乜地方, 當然, 法例規定市民要用, 咁我就一定用, 因為我窮, 我怕罰錢, 但係實際上, 係一的作用都冇。

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 16:51 發表
無大陸佬賭錢, 澳門的確死硬

所以就算阿爺個屎眼幾臭, 痔倉幾大粒, 佢地都要奶 
你講出咗曱甴奶尾蟈佬屎眼嘅原因

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2022-9-24 04:47 PM 發表
【星島日報報道】澳門行政長官賀一誠昨天向中央匯報澳門疫情及經濟形勢,今日宣布一系列措施。澳門將會恢復內地旅客前往澳門電子...

而家香港0+3,大把地方去,會有人想去澳門?
你自己繼續封關啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%25E6%25BE%25B3%25E9 ...
澳門同香港差唔多時候公布

擺明串香港,即係阿爺都有d微言,香港玩與病毒共存

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-24 22:05 發表

安心出行只不過係政府其中一個扮抗疫嘅道具。試過有人確疹, 入左竹篙灣, 但係到佢康復走果日, 都冇人睇過佢個安心出行, 或者詢問佢染疫期間曾經去過乜地方, 當然, 法例規定市民要用, 咁我就一定用, 因為我窮, 我怕罰錢, 但係實際上, 係一的作用都冇。
全中,成件事都唔知為乜
除左今年2月爆得好勁嘅時候收過一個風險
安心由推出至今都無再有風險提示

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 22:04 發表

但係深圳擺唔出強硬態度一口拒絕呢
有時的嘢, 大家大個人, 又唔使做到咁盡嘅, 大家傾得幾轉, 人地係咁帶佢遊花園, 到時佢自己都知乜事啦, 同埋佢又話同人傾過, 咁傾成點? 傾到的乜出嚟? 佢自己講唔講得出?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 22:03 發表

但係廣東省無膽一口拒絕呢?,佢哋夠膽對住李家超講:"傾?傾你老味,收皮啦"

點解仲要浪費時間搞工作小組傾
根本不可能通關。全國防疫三年民間已有共識,如放港燦上去爆疫,中央怎向地方國人交代?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-24 22:10 發表

有時的嘢, 大家大個人, 又唔使做到咁盡嘅, 大家傾得幾轉, 人地係咁帶佢遊花園, 到時佢自己都知乜事啦, 同埋佢又話同人傾過, 咁傾成點? 傾到的乜出嚟? 佢自己講唔講得出?
問題係依家邊個求邊個,深圳俾香港踩住頭上,有乜野面仲要俾香港?

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-24 17:21 發表
澳門同啊爺通關  香港同鬼佬通關 
睇下邊面可以笑到最後

要記得澳門同香港都係要依靠啊爺 
鬼佬又同返呀爺溝通。
習主席再同拜登溝通?
😂😂😂

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 22:12 發表

根本不可能通關。全國防疫三年民間已有共識,如放港燦上去爆疫,中央怎向地方國人交代?
既然係共識點解唔即場拒絕

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 22:12 發表

講出重點。內地有一百幾十單確疹, 已經如臨大敵, 封區封城。上次香港已經跣左深圳一鑊, 如果再嚟多一次, 邊個批準香港人通關果個, 肯定官都冇得做, 人地點會攞自己個仕途嚟同香港癲? 而家香港擺明就係躺平同共存, 只不過係擺門式扮抗疫, 內地亦都肯定睇得一清二楚, 香港同內地, 明年都未必可以好似疫情前咁正常通關。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]