• 瀏覽: 20,898
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-9-24 16:56 發表
大陸佬而家都無嫻錢賭
我知好多以前風光過的乜總物總,而家爭落一身街數,無錢還
你睇潘蘇通? 恆大集團?
香港當初邊個買賣最大手恒大???
係咪真係要中央派人落香港捉人????

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-24 17:21 發表
澳門同啊爺通關  香港同鬼佬通關 
睇下邊面可以笑到最後

要記得澳門同香港都係要依靠啊爺 
同大陸通又廢用咩

昔日本土旺師飯民要求特區主動封特區同國內關口,結果國內成功控疫情,海外有很多病毒,香港投資眼光甚差,損失是無可避免

本土旺師飯民當時要求強烈封關

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-9-24 19:49 發表

香港根本浪費時間,安心出行數年來都是靠自律
香港人自律就冇,自私就大把😭

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2022-9-24 16:47 發表
【星島日報報道】澳門行政長官賀一誠昨天向中央匯報澳門疫情及經濟形勢,今日宣布一系列措施。澳門將會恢復內地旅客前往澳門電子...

而家香港0+3,大把地方去,會有人想去澳門?
你自己繼續封關啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%25E6%25BE%25B3%25E9 ...
香港人出去洗晒啲錢,又賺唔到人仔,點算呀?

本土旺師飯民現在玩惡人告狀,之前強烈要求封關

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-9-24 17:21 發表
澳門同啊爺通關  香港同鬼佬通關 
睇下邊面可以笑到最後

要記得澳門同香港都係要依靠啊爺 
個疫情都完啦。

隔離埠,算把啦

幾時香港會比大陸人來玩🥺🥺

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 21:03 發表

逆隔離不佔用深圳資源,他日過關一樣跟足大陸標準就可以。
問題係深圳無法保證香港隔離係符合深圳標準,保證無問題,尤其是0+3後

到時深圳出事,落台的仍然係深圳官員,香港做得幾差一樣不會被追責

呢樣係廣東省所擔心的

澳門經濟靠大陸,大陸疫情只係零星,放寬得太遲...
香港疫情嚴重都無咩可能通關...

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 21:05 發表

深圳若死十個,全部官員押入大牢
所以點可能逆隔離

深圳隔離,出事無得怨
香港隔離,深圳只會硬食香港死貓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]