• 瀏覽: 19,911
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-9-24 19:37 發表

香港只佔國內gnp百分之2微不足道但香港人身上病毒可以令國內市民短期大量感染,反而有損國內經濟和人命傷亡
只怪廣東省無即場一口拒絕李家超逆隔離建議

依家條0+3,肯傾嗰個都係傻,反正大家咁高咁大,使乜俾面

引用:
原帖由 ansonkpl 於 24/9/2022 16:58 發表
若果要隔離嘅話,港人又真係無必要去澳門旅行或賭錢喎,除非要去探親或公幹啫
無錯

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-24 19:46 發表

只怪廣東省無即場一口拒絕李家超逆隔離建議

依家條0+3,肯傾嗰個都係傻,反正大家咁高咁大,使乜俾面
廣東省官員早斷絕來往,只係港燦擺人上枱

我想去澳門喎

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 16:51 發表
無大陸佬賭錢, 澳門的確死硬

所以就算阿爺個屎眼幾臭, 痔倉幾大粒, 佢地都要奶 
同一道理

點解你又睇唔到無大陸佬來港消費,香港死硬?

因為你心盲

阿爺用港澳試下對內和對國際開關嘅成效

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-9-24 19:49 發表

香港根本浪費時間,安心出行數年來都是靠自律
但係廣東省唔夠膽即場一口拒絕,只敢整工作小姐拖時間

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-24 19:50 發表

廣東省官員早斷絕來往,只係港燦擺人上枱
但係廣東省有種的話上次傾就即場一口拒絕逆隔離,唔係搞乜野工作小姐拖時間

反正省同特區係同級,無需俾面

同大陸通關只是發白日夢
甚麼逆向隔離,得罪講,都只是單方面的一相情願

完全唔明白
我們超哥還要浪費時間在這問題上

如果香港早點放棄幻想,早點面對現實
現家洗落後新加城?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]