• 瀏覽: 11,422
  • 回覆: 112
+5
引用:
原帖由 孺子牛 於 2022-9-24 20:54 發表

俾夠你十九幾萬條友又如何?

同14億中國人一比,一樣寒酸到仆街啦!

算罷啦你!唔好好似曱甴咁,明明就係極少數,硬係要代表哂全港市民,反省下啦你!!!
OK,咁不如你又揾十九幾萬個反對香港O十3黎睇下?啊十四億人。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-24 22:34 發表

OK,咁不如你又揾十九幾萬個反對香港O十3黎睇下?啊十四億人。
挑……

七百萬香港人同意0+3,對比中國大陸14億人反對通香港關,香港一樣肉狗酸啦!

好好反省下啦,中國嘅香港人!!!

引用:
原帖由 lewark 於 2022-9-24 21:34 發表

香港防疫同大陸兩套制度,無法相容。
大陸亦唔會學香港,
就算死亡率低至0.079%。
都有幾百萬人死,中央點頂。
除非唔報。當流感。
咁就算流感都有0.1%死亡率,全國計都有百4萬,都係人命黎,又使唔使為左流感而封控?咁封法,個國家點運作落去?點長治久安?真係以為可以封到千秋萬世?咁香港點算?明明係一個完整國家,搞到兩地好似分割左咁,唔多好喎,日日高舉統一大旗,但我地香港明明已加入祖國懷抱,但偏偏被祖國拒之大門,成何體統?

有理由相信0+3係李家超自把自為,不過為左香港經濟我會含淚支持,希望國安處留下手放過佢

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-9-24 15:44 發表
香港為中國城市打前鋒...........先行先試的角色.........!!

香港先行通關世界........看看事實是否會有大量老人死亡....!!
假如通關之後如常.........中國各大省市也可以慢慢開放.......!!
香港這次通關任重道遠............!!
無呀爺首肯……香港可能0+3嗎仲有派中國醫護到香港交流,實質呀爺以防萬一

引用:
原帖由 孺子牛 於 2022-9-24 22:37 發表

挑……

七百萬香港人同意0+3,對比中國大陸14億人反對通香港關,香港一樣肉狗酸啦!

好好反省下啦,中國嘅香港人!!!
挑,我揾到好多大6同胞支持香港O十3,你揾到幾多大6同胞反對香港O十3啊?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-24 23:00 發表

無呀爺首肯……香港可能0+3嗎仲有派中國醫護到香港交流,實質呀爺以防萬一
只有冇腦既人先覺得比卡超可以自把自為。

引用:
原帖由 kim168 於 2022-9-24 15:32 發表

唔係乜Q都唔做先叫躺平咩, 依家針有得你打, 又有得做核酸檢測, 又有隔離設施, 又有疫情防控,
又黃紅碼, 咁都叫躺平
你喜歡躺平,那么你也就是默認你希望你的家人奪冠

引用:
原帖由 聽黨指揮 於 2022-9-24 14:41 發表

新華社特稿指出,全球新冠確診病例超過6億,抗疫躺平會帶來隱患多。

新華社特稿指出,今年以來全球染疫死亡病例數目已超過百萬宗,又引述專家指,美國和西方一些國家抗疫躺平,導致全球疫情持續。躺平的典型代表美國是累計確診和死亡病例最多的國家。日本單日新增病例數目屢創新高,醫療系統瀕臨崩潰。

新華社特稿又指,躺平亦增加病毒變異風險,全球仍有許多人群未接種疫苗,更可能受變異病毒影響。
點解唔點名譴責李家超開放入境政策?

我地大陸愛民如子,又贏

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-9-24 23:19 發表

點解唔點名譴責李家超開放入境政策?
因為卡超係得到大大首肯才宣佈,點名批判卡超等同點名批判大大,係味買棺材唔知山地?

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-24 23:57 發表

因為卡超係得到大大首肯才宣佈,點名批判卡超等同點名批判大大,係味買棺材唔知山地?
李家超話不躺平。

引用:
原帖由 kim168 於 2022-9-24 15:32 發表

唔係乜Q都唔做先叫躺平咩, 依家針有得你打, 又有得做核酸檢測, 又有隔離設施, 又有疫情防控,
又黃紅碼, 咁都叫躺平
唔通你認為 比卡超 動態清 0 ? ( 唔係咁搞笑下化 ) 但香港真係無條件 動態清 0 ... 經濟太差了,所以阿爺都可能已默認比卡超嘅做法,出篇特稿警戒算數

比卡超 係攞平衡,絕非 動態清 0 但又未至於 躺平

冇話隱唔隱患,根本點變冇人知,係時候改變策略,冇辦法令病毒消失就要面對

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-25 00:24 發表

李家超話不躺平。
佢啱喎,放寬不代表躺平。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]