• 瀏覽: 50,438
  • 回覆: 413
  • 追帖: 2
+3
蕭澤頤:會跟進市民取得涉濫發免針紙情況警務處長蕭澤頤表示,近日各名涉嫌濫發免針紙被捕的私家醫生,合共發出多達2萬5千張

即係有2萬幾人有機會被捕。
係唔係香港的紀錄?

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2458076

東張影出嚟要排通宵🤭慢嚇手唔止呢條數🤑

除惡務盡👍

我只想知道,有幫趁既小黃人係咪驚到想著草😂🤣😂🤣

監獄夠唔夠位?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-24 14:28 發表
監獄夠唔夠位?
罰款都夠喇,每個一萬都2.5億,幫補一下庫房

醫生如果有診症的話,為何仍要病歷記錄?難道醫生首次診症的記錄不是記錄?不給人首次診斷嗎?

引用:
原帖由 FENFAY 於 2022-9-24 14:33 發表
醫生如果有診症的話,為何仍要病歷記錄?難道醫生首次診症的記錄不是記錄?不給人首次診斷嗎?
病歷紀錄都可以做假,你估哩啲醫生真係讀屎片咩!

發咗二萬五千張,做醫生真和味!

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-24 14:16 發表
蕭澤頤:會跟進市民取得涉濫發免針紙情況警務處長蕭澤頤表示,近日各名涉嫌濫發免針紙被捕的私家醫生,合共發出多達2萬5千張

即係有2萬幾人有機會被捕。
係 ...
得到免針紙嗰批市民,一定唔會被捕,甚至免針紙會變成冇效嘅機會亦好細

因為醫生由被捕至排期上庭,再經多堂審理,然後先至俾交俾醫務審訊裁定免針紙有冇效,嗰陣已經係幾年後嘅事,到時就算醫務審訊裁定免針紙冇效,相信嗰陣疫情早已過哂,嗰陣香港早已任何地方都毋須安心出行

所以而家擁有嗰批被捕醫生所簽發嘅免針紙嘅人,極大機會可以通行到疫情結束

一人一萬, 幫補吓政府

引用:
原帖由 央走 於 2022-9-24 14:30 發表

罰款都夠喇,每個一萬都2.5億,幫補一下庫房
以香港現行法例,得到被捕醫生所發免針紙嗰批市民,一定唔會被捕,亦一定唔會被罰款

引用:
原帖由 FENFAY 於 2022-9-24 14:33 發表
有診症就冇問題, 依家連診症都唔做

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2022-9-24 14:49 發表

以香港現行法例,得到被捕醫生所發免針紙嗰批市民,一定唔會被捕,亦一定唔會被罰款
行使假文書, 你話呢

但係果D區域並無爆到一欏蟹
如果有好易查到~佢哋都去過同一診所
真奇真奇

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]