• 瀏覽: 5,581
  • 回覆: 31
堅尼地城泓都1座早前被納入強制檢測名單,民航處今日(24日)聯同西區警區和衞生署人員,由上午約8時至11時期間,在大廈進

好!要執法,唔配合強檢阻止疫情,位位一皮唔好望

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220924/bkn-20220924125922408-0924_00822_001.html

對內7百萬人就強硬
但對外一少部份人就鬆完又鬆

民航處撈過界, 呃OT

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-24 13:12 發表
對內7百萬人就強硬
唔強硬啲,班香港人會聽人講咩?

C人樓,並無住客名單,我可吾可以話,抽查果日,我是訪客?

輕輕鬆鬆, 政府咁又執32萬.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-24 13:23 發表
輕輕鬆鬆, 政府咁又執32萬.
仲抽出50播毒狂徒

明知不可為而為之 !

抵死 ...   

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-24 13:17 發表

唔強硬啲,班香港人會聽人講咩?
強硬我讚成架,再硬D更好

但是,不可以對內硬,對外鬆,咁樣內部做幾多都無用

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-24 13:39 發表

強硬我讚成架,再硬D更好

但是,不可以對內硬,對外鬆,咁樣內部做幾多都無用
其實係好難攪,政府內部一個帶頭強硬,但其他又唔理你嗰陣,強硬嘅政策好難實行。
再講,到政府強硬起嚟嗰陣,班商家又唔滿意,話無得通關,自己啲生意唔掂,希望政府可以施捨下,咁成個格局又重回起點。

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-24 13:09 發表
堅尼地城泓都1座早前被納入強制檢測名單,民航處今日(24日)聯同西區警區和衞生署人員,由上午約8時至11時期間,在大廈進

好!要執法,唔配合強檢阻止疫情,位位一皮唔好望:sm ...
罰九呢類福街就岩啦
最好提高個金額

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-24 13:35 發表

仲抽出50播毒狂徒
呢招回馬槍幾好用.

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-24 13:48 發表

其實係好難攪,政府內部一個帶頭強硬,但其他又唔理你嗰陣,強硬嘅政策好難實行。
再講,到政府強硬起嚟嗰陣,班商家又唔滿意,話無得通關,自己啲生意唔掂,希望政府可以施捨下,咁成個格局又重回起點。
所以呢屆政府真係最失敗, 而家放寬再放寬, 擺明就係跪低幫的仆街商家佬XX玩樂器, 政府幫班仆街商家佬, 放寬咪放寬囉, 大家happy, 不過, 最慘又要市民配合政府去扮抗疫, 做大龍鳳, 一陣又圍封強檢, 一陣又快測又核酸, 不過對外就係咁放去跪班仆街商家佬。講真, 唔係個個市民咁得閒日日幫政府做大龍鳳㗎。當然, 如果政府真係有心抗疫, 市民係睇到同感覺得到 , 就算再嚴厲, 我相信大多數正常市民都會配合。不過, 而家政府擺明就係為左跪班仆街商家佬而放寬, 檢測就市民嘥時間去做檢測, 商家佬賺到錢, 亦都唔會比小市民, 但係就一邊放寬, 另一邊就係咁去鍊, 呢樣先係最反感。

抽中就唔好彩

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-24 13:12 發表
對內7百萬人就強硬
X2, 班唔自律周圍去的就可放寬, 安守本份的反而成日要被強檢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]