• 瀏覽: 23,535
  • 回覆: 182
  • 追帖: 1
+7
唔信
凍死都唔用中國嘢
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 金光大盜 於 24-9-2022 10:41 發表
閪人真係麻9屎煩,咁多生活用品都要靠阿爺生產提供
自己無能力生產就唯有靠中國囉!
鬼佬專攻高端科技,放棄中低端科技,
結果自己拿回生產線都做得比中國差,因為把人養懶了,這才是大問題。
好食懶做,收費貴,質量差,是西方這一代的大問題。
中國全力搶佔中端市場,鬼佬已經無能力同中國競爭中低端科技市場,
問題是中國有心發展高端市場,即是東西方全面競爭,
最終中國地位有機會取代美國,這正是西方人最害怕之事。

方仗帝國就係夾埋基哥攪歐萌,依家又比中國幫到手,又激嬲方仗

抵制你買哂你啲野,怕未🤣

用中國電毯唔驚危害國家安全咩,一陣漏電燒死你哋😂😂

不是中國威脅恐懼症嗎... 為何要搶購中國產品, 老外西毛是否精神分裂又失常了...

係咪咁冇骨氣啊,又話唔用中國嘢

去電氈好正路。大陸都係用電氈多,個個有錢開暖氣呀嘛。

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-24 09:14 發表
大公報綜合報道,俄烏衝突持續大半年,歐洲能源價格大幅飆升,凜冬將至,歐洲各國爭相購買電熱毯、電暖氣等低能耗的中國產家用取暖電器。中國海關總署數據顯示,7月歐盟從中國進口了129萬條電熱毯,同比增長近一倍;8月又進口了140萬條。英國也是中國電熱毯的大客戶,英媒甚至專門撰文介紹電熱毯,幫助消費者節省取暖費用。

天然氣是歐洲冬季供暖的關鍵燃料,但歐洲國家對俄羅斯實施制裁,導致俄方今年一再削減對歐天然 ...
身體最誠實, 咪又係要靠中國?!

靠中國就唔好聲大大

新薑D工友又有的呃OT

死歐洲佬,強迫我國人民加班勞動

一於唔好賣比佢地

大陸應該從此禁止出入口

睇下歐美無平野用點搞

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-24 10:08 發表
無電用咪得物無所用囉,買羽絨被先啱
跟住又要買新疆棉被……

建議所有電熱毯搬去新疆生產

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-9-24 09:14 發表
大公報綜合報道,俄烏衝突持續大半年,歐洲能源價格大幅飆升,凜冬將至,歐洲各國爭相購買電熱毯、電暖氣等低能耗的中國產家用取暖電器。中國海關總署數據顯示,7月歐盟從中國進口了129萬條電熱毯,同比增長近一倍;8月又進口了140萬條。英國也是中國電熱毯的大客戶,英媒甚至專門撰文介紹電熱毯,幫助消費者節省取暖費用。

天然氣是歐洲冬季供暖的關鍵燃料,但歐洲國家對俄羅斯實施制裁,導致俄方今年一再削減對歐天然 ...
爭氣啲💪有新疆棉做㗎👍千祈唔好用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]