• 瀏覽: 20,830
  • 回覆: 168
引用:
原帖由 DZDD 於 2022-9-24 10:09 發表

清晒裡邊班黃狗曱甴先講啦
曱甴喺地球場生存咗咁耐,佢嘅生命力比人類更加強大。

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-24 09:23 發表

知唔知天水圍點解係悲情城市?就係因為天水圍規劃超過九成係公營房屋!全天水圍只得一個嘉湖山莊
一個正常社區,應該好似沙田咁,有私樓,有公屋,有工業區,有商用區
公屋係社會燒錢養人,私樓包括商業係錢搵錢……呢啲咪你啲窮人唔會明囉!
你岩數!1992年我有入過天水圍做嘢,.當年嘉湖山莊有全版廣告,最平嗰單位唔使一百萬港紙。佢嘅配套措施根本唔足夠,只係一個大型住宅區,所有人需要乘搭交通工具離開呢個區,去第二個區返工做嘢!仲有因為呢開個區做嘢,嗰個交通費亦都唔平,同樣亦會產生好多社區問題。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-24 09:50 發表
改為地産項目, 更有經濟效益。 
有道理。

呢個亦都係一個要面對嘅問題!

引用:
原帖由 愚人之石 於 2022-9-24 10:14 發表
改造骨灰場啦,肯定大賣又可以賺錢支持養魚,一舉兩得,
咁都得?

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-24 10:27 發表

累人累物,快的執著佢,起樓最實際。
一百分。

引用:
原帖由 無盡默默的老闆 於 2022-9-24 10:32 發表

大把  郵輪碼頭啦  高鐵啦 三跑啦   xxxxxxxx  etc
高鐵同三跑,係基本設施。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-9-24 10:45 發表

乜高鐵 係要黎賺錢架咩? 不如用公屋賺錢啦,香港有百五萬間吧⋯⋯公厠又要不要賺錢?
如果公廁好似外國要收取費用,我諗衛生會比而家好一啲。

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-24 11:03 發表

要等同內陸通咗關, 或者會有返啲起色.
唯有係咁啦!

素來海洋公園塊地皮,好適合起獨立式豪宅,慨然公園出現財政問題,﹒﹒﹒﹒倒不如。

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-9-24 11:07 發表

唔似得其他山旯旮方艙,呢度鄰近海洋公園,有 staycation 概念
有冇咁筍呀?

我好想去海洋公園做管理層!!! 我有十足信心可令海洋公園起死回生!!!

疫市先來出大計 痴線的
個個都驚個市起唔翻

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-24 11:27 發表

高鐵同三跑,係基本設施。
唉!就係越黎越多香港人用公用角度去睇可以商業既野 香港金融城市先會衰落至止 我睇全球最自由商業城好快都會不保

錯關乜疫情事,咩都係黃畜,黑暴,曱甴做成,執七佐佢啦,用來起樓啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]