• 瀏覽: 48,756
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
有人嘲笑,亦有人保留追究既權利,有咩問題

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:13 發表
  帶口罩吹蕭,   楊威國際. 

好快會帶口罩食飯,  kiss , 扑野 
只要中左招唔好去醫院,死左唔怨政府,防唔防疫都冇問題。移民去外國立即解放

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:27 發表

我保留追宄校方的權利, 要我個女 7 出國際.
冇人唔俾你保留,你可以保留繼續弱智既天性添

引用:
原帖由 01065r 於 2022-9-24 09:20 發表

冇人話防疫有問題呀, 防疫都要用腦做事要人性化。 防疫到白痴你都要照做,
由毛澤東時期已經玩過, 為政治表忠幾蠢的事都要做
全宇宙你最9醒啦,個個弱智都係咁諗

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:29 發表

到將來你講句唔啱聽嘅說話都要畀人追究就唔好怨囉
又如何,保留咪保留,我好撚驚,難道我就唔可以保留繼續屌9佢既權利咩

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2022-9-24 10:00 發表

即係嘲笑都要控告?
保留權利 = 控告?你洗唔洗重讀小學

引用:
原帖由 01065r 於 2022-9-24 10:25 發表

答我, 你本人會唔會咁做先 ? 類似圖片上的行為
我會唔會咁做唔重要,最重要既係要識尊重人,呢樣野宜家香港冇左!!!!!

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2022-9-24 10:41 發表

保留追究權利,唔係講法律講乜?
譴責?譴責咗啦... 
咁追究左未呀? 保留啫係未啦,等佢法律追究時再拎出來討論啦

引用:
原帖由 深藍001 於 2022-9-26 10:01 發表

邊個國家病咗唔準求醫,你真係野蠻人。
陰國佬話中左新冠唔好去醫院,留係屋企隔離,又唔睇新聞,陰國佬不嬲都係野蠻人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]