• 瀏覽: 48,863
  • 回覆: 456
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-24 06:04 發表
教育局本周三發布《少年中國說》賀國慶音樂錄像,片中有學生戴著口罩吹奏樂器,在網上掀熱議。教育局今(23日)發表「政策正面睇」文章,稱有部分人士於網上發表不當言論,並肆意嘲笑及醜化,局方形容是「超越社會的道德底線」,指相關人士遣詞用字及言論背後的用心實完全無關言論自由,並予以強烈譴責,希望相關人士明白網絡欺凌的嚴重性,立即停止相關行為,局方將保留追究權利。

...
戴口罩吹不知所謂唔好吹啦

引用:
原帖由 flickshu 於 2022-9-24 08:31 發表
其實可能已經諗緊點樣可以帶口罩食飯
起下面向上塞去個口
掉轉都得

香港又响世界出名了👍

表演之前做個快測,仲帶乜撚野罩?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:13 發表
  帶口罩吹蕭,   楊威國際. 

好快會帶口罩食飯,  kiss , 扑野 
蕭係直,笛係橫架
你係為抽水打擦邊球,定真唔識分?

真正既柒出國際😂

引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-24 07:42 發表
香港真係有病
笑都唔比
以前周星馳啲戲都係笑人為樂
輕鬆下啦香港人
香土不嬲都有病啦 你睇呢度啲人 小小事就無限上網上線 死老豆老母都無呢啲咁緊張  吹笛都要防疫防到咁 啲外國人見到唔笑先奇

黃畜最鐘意圍爐欺凌

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 24-9-2022 06:29 發表

到將來你講句唔啱聽嘅說話都要畀人追究就唔好怨囉
甴甴成日都係咁做,fb一見唔啱聽就舉報,手足做唔少,我呢則都好快比人舉報

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-24 06:27 發表

我保留追宄校方的權利, 要我個女 7 出國際.
你有福氣可以生出可以上台表演的子女才說啦。以你的言論(走路)上報紙頭版快D

你要討好聖上都選擇個合適的地方 北上啦!

帶口罩點吹嘯

引用:
原帖由 s336990 於 2022-9-24 08:44 發表

蕭係直,笛係橫架
你係為抽水打擦邊球,定真唔識分?
張相睇完真係想笑 吹到咁不如咪鬼吹 都唔知係邊個天才諗到呢個發明 嗰兩位學生真係陰功 你話玩敲擊打鼓戴口罩就話啫 咁喇叭 色士風 單簧管 口琴呢啲又點算好?

真的不知道可以說什么了

應該要有保護衣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]