• 瀏覽: 37,903
  • 回覆: 147
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 lam4451 於 2022-9-24 15:58 發表

二戰後美國打過咁多地方,有邊個唔貧弱架?講來聽下。
而且神一撚樣的救世主美國佬要開戰原來都係為咗對自己有利益架?你諗清楚自己噏乜撚未架?呆灣仔。
那都是美蘇爭霸的延續
但中國貧弱
出不了第一島鏈
那為甚麼還要打中國?

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2022-9-24 15:59 發表

美國冇$打仗
美國又不是中國那麼貧弱

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-24 15:59 發表

到今時今日,仲有台灣人諗住會有諾曼第登陸戰!
因為台灣人一直認為內地貧弱落後
不過這應該並不偏離事實

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2022-9-24 16:03 發表

呆蛙新建的體育館冧天花
那次是因為地震
但中國塌橋則是因為質量不行,
中國豆腐渣工程之多堪稱世界之冠,
你不擔心福建號也是豆腐渣嗎?
甲板會否突然倒塌?
你從沒這樣擔心嗎

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-24 16:18 發表

因為台灣人一直認為內地貧弱落後
不過這應該並不偏離事實
主要因為有關方面請左好多1450搞認知戰。

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2022-9-24 16:05 發表

2022年尾,仲有傻仔信中國用漁船打仗一樣
內地太多豆腐渣了,
你肯定內地戰船甲板不會像大橋般突然倒塌嗎

https://gbcode.rthk.hk/TuniS/new ... 668259-20220924.htm
廣東江門和中山交界大橋發生坍塌 片段顯示有車被壓

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-24 16:21 發表

那次是因為地震
但中國塌橋則是因為質量不行,
中國豆腐渣工程之多堪稱世界之冠,
你不擔心福建號也是豆腐渣嗎?
甲板會否突然倒塌?
你從沒這樣擔心嗎
1450真係垃圾,頻頻出假新聞

提示: 違規內容已被屏蔽
最后的情況喺防不勝防,疲于奔命

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-24 16:16 發表

那都是美蘇爭霸的延續
但中國貧弱
出不了第一島鏈
那為甚麼還要打中國?
美國而家好多法案都係攪緊中國, 因為中國巳經或可挑戰美國地位, 中國一旦統一成功, 美國地位就會江河日下, 比死更難受. 全世界都會對付美國.

中國唔係弱, 只係唔想打.

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-24 15:36 發表

若美國想打仗,可以老作大殺傷力武器來打伊拉克,要同中國打,南海、釣魚島、黃岩島統統可以作開戰借口。

但美軍就係吾想打。
美國點夠膽打中國,連一個北韓都唔夠膽去嘅國家,佢哋只會一時打下中東牌,一時打下歐洲牌,而家又打返台灣牌,美國唔攰,我都感覺佢哋好攰。
再講,中國係核武國,開打嘅只會同歸於盡,美國佬只會鳩噏當秘笈,賣啲過咗期好耐嘅武器畀啲傻仔,等傻仔去打中國,自己就喺屋企數銀紙

引用:
原帖由 塢外 於 2022-9-24 17:52 發表
最后的情況喺防不勝防,疲于奔命
你指嘅係邊一個先?

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-24 15:59 發表

到今時今日,仲有台灣人諗住會有諾曼第登陸戰!
因為條友覺得大陸而家都係食唔起榨菜同茶葉蛋,但又唔肯講先前民用無人機喺金門投下嘅“榨蛋”

台灣磚家越來越墮落了。是不是因為個井太深睇5到世界嘅發展呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]