• 瀏覽: 37,938
  • 回覆: 147
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 雨農 於 2022-9-24 08:19 發表
現在美國就要打殘你中國,免得你軍事擴張,自己中國未夠實力就走出來柒,抵打!
什麼國力強盛,單單一隻波音737飛機到未做到何來強盛,努力多幾十年才講啦!
你咪衝出嚟柒喇,美國打殘中國,口噏就得?係勁嘅第一時間派第七艦隊過嚟打咪得囉,先前解放軍喺台灣周邊軍演,咁點解美軍嘅航空母艦會走嘅?你唔好話人哋走係因為要維修,咁事後會返嚟嘅?
737?一部有問題、成日會墜機嘅飛機都攞出嚟講?C919都出咗嚟一排喇,你又見唔到?

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-24 12:02 發表

他們以為老解仍用帆船,所以不時有文宣提金門戰役。
中國運力強,大把軍備配合

引用:
原帖由 motivate 於 2022-9-24 01:36 發表
...
美國人話27年中國攻台,台灣人居然與美國唱反調

引用:
原帖由 雨農 於 2022-9-24 08:19 發表
現在美國就要打殘你中國,免得你軍事擴張,自己中國未夠實力就走出來柒,抵打!
什麼國力強盛,單單一隻波音737飛機到未做到何來強盛,努力多幾十年才講啦!
如何打殘?

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-24 13:04 發表

你咪衝出嚟柒喇,美國打殘中國,口噏就得?係勁嘅第一時間派第七艦隊過嚟打咪得囉,先前解放軍喺台灣周邊軍演,咁點解美軍嘅航空母艦會走嘅?你唔好話人哋走係因為要維修,咁事後會返嚟嘅?
737?一部有問題、成日會墜機嘅飛機都攞出嚟講?C919都出咗嚟一排喇,你又見唔到?
美國為甚麼要打中國?

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2022-9-24 13:14 發表

中國運力強,大把軍備配合
中國貧弱
渡不了台海

引用:
原帖由 WachiLee 於 2022-9-24 13:50 發表

美國人話27年中國攻台,台灣人居然與美國唱反調
美國是說中國最樂觀也要在2027年才有力攻台
但內地貪污嚴重
要是武器研究的經費像半導體般被貪走了
那再過一百年也不行

https://www.google.com/amp/s/tw. ... 資成爛尾-023000645.html
芯腐敗 中國半導體巨額投資成爛尾

井底蛙之中不見天日井底蛙。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-24 14:22 發表

中國貧弱
渡不了台海
2027年有高鐵直達台灣省

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-24 14:25 發表

美國是說中國最樂觀也要在2027年才有力攻台
但內地貪污嚴重
要是武器研究的經費像半導體般被貪走了
那再過一百年也不行

https://www.google.com/amp/s/tw.news.yahoo.com/amphtml/芯腐敗-中國半導體巨額投資成爛尾-023000645.html
那為何美國那麼怕中國會強大?

引用:
原帖由 motivate 於 2022-9-24 01:36 發表
...
船到橋頭自然直

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]