• 瀏覽: 37,019
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
+9
仲有幾個月先入冬,唔使咁快搶住

美國計劃成功了,美國搞戰爭,目的是:
1. 消耗俄羅斯軍力
2. 破壞歐洲與俄羅斯關係,迫歐洲成為美國附屬國
3. 令美國頁岩油由虧轉盈
4. 令世界資金流入美國,壯大金融業
5. 軍火大賣
6. 增加美國財政及軍事力量,加強壓制中國的能力

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-23 21:57 發表
歐洲能源危機愈演愈烈,最新出爐的經濟數據表明衰退已迫在眉睫,拖累歐元再創20年新低;一海之隔的英國亦披露了最新的財政政策

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220923/bkn-20220923201735477-0923_00842_001.html
美國想一次過整散歐盟,俄羅斯,和中國

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-23 21:57 發表
歐洲能源危機愈演愈烈,最新出爐的經濟數據表明衰退已迫在眉睫,拖累歐元再創20年新低;一海之隔的英國亦披露了最新的財政政策

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220923/bkn-20220923201735477-0923_00842_001.html
到而家都重未知係英美狗帶住一班前華約契弟去劏歐豬?

西伯利亞輸天然氣管輸中國都封咗,中國有無份搶?

美國要燒炮仗開香檳

引用:

新聞來源連結:
白痴歐🐷國好聽唔聽聽個猶太婆老點人地一離職就去尾🐶歎世界🐷真係🐷

而家已經進入深秋,天氣開始凍。冬天有點搞呢?

美國佬啲迷藥真有效!

能源荒就知 你班五毛既俄爹俾人打到要徵兵 搞到國民要逃命

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-23 22:40 發表

到時匈牙利可以吞咗奧地利,變返先前嘅奧匈帝國
法國可以食咗英格蘭,去返十一世紀嘅時候
分久必合,羅馬復興。

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-9-23 22:14 發表
不是好事,
地球村沒有獨善其身的可能性,
環環相扣,
只差在對你影響有幾大。
一定冇可能獨善其身~

引用:
原帖由 Sukidachikan 於 2022-9-24 00:17 發表

法國打唔到硬仗 次次都給滅國 現在是第五共和國 即之前給滅了四次
而家法蘭西淨係識打車輪

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-9-24 08:23 發表
美國計劃成功了,美國搞戰爭,目的是:
1. 消耗俄羅斯軍力
2. 破壞歐洲與俄羅斯關係,迫歐洲成為美國附屬國
3. 令美國頁岩油由虧轉盈
4. 令世界資金流入美國,壯大金融業
5. 軍火大賣
6. 增加美國財政及軍事力量,加強壓制中國的能力
只要付出高通脹便可。

引用:
原帖由 stone9883 於 2022-9-23 23:40 發表

厲害了我的國!我偉大中國共產黨實行清零政策⋯⋯全國封城無數次!工廠唔開得!商場唔開得!街唔出得!食肆唔開得!省下來的能源!點止多兩倍?我偉大中國共產黨厲害了我的國會為這次能源多出兩倍再一次成為國際大贏家了!💪🏻💪🏻🥹🥹
因為清零政策,中國一間製旗工廠才能在一星期內完成50萬面英國旗交付給英國用在英女王葬禮上。(在英女王駕崩90分鐘後中國一間製旗公司接到急單,要求一星期內完成並交付50萬面英國旗在女壬葬禮上用)全世界冇其他國家能辦到,這就是清零政策的好處。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]