• 瀏覽: 37,002
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
+9
歐盟梗係唔會瓦解啦,本身又唔係一個國家,佢哋當然係為咗利益而團結,所以就算有分歧都冇需要話要瓦解

上山斬柴

引用:
原帖由 stone9883 於 2022-9-23 22:56 發表
厲害了我的國!歐洲冬天能源危機迫在眉睫!經濟衰退急在眼前!嚴冬迫近互相搶資源實在人之常情!各國爾虞我詐!勾心鬥角!瓦解指日可待!嚴冬來臨的時候!就是西歐國家朝拜我厲害了我的國偉大中國共產黨的時候!各國來潮!八面威風!乞求我偉大中國共產黨施捨能源!我偉大中國共產黨厲害了我的國為這次能源危機再一次成為國際大贏家了!💪🏻💪🏻🥹🥹
😂😂

傳霉危言聳聽,為求吸眼球,敢包保歐洲一樣可以安然渡過凍天,又或許無過去咁舒服而已。

期待一個超級寒冬同歐豬做個壓力測試😂

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-23 21:57 發表
歐洲能源危機愈演愈烈,最新出爐的經濟數據表明衰退已迫在眉睫,拖累歐元再創20年新低;一海之隔的英國亦披露了最新的財政政策

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220923/bkn-20220923201735477-0923_00842_001.html
中國哩方面就真係無需擔心~

黃毅啱啱先同石油大國既海合會傾晒計,影晒相,嘻嘻哈哈咁
海合會包括沙特,科威特,卡塔爾,阿聯酋,阿曼,巴林
加上之前習總出訪哈薩克斯坦,烏茲別克,亦進一步鞏固關係
再加埋俄羅斯……咁多個國家全部都係friend底
哩堆已經佔咗全球能源供應量既70%以上
定過抬油

附件

9abb94228e639278cabb8211c2fbd3fb.jpg(66.43 KB)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-23 22:30 發表

俄羅斯計劃叫停輸向日本條薩哈林2號
改由哈巴羅斯克直接輸氣到中國,或加工再轉口出去
有可能由中國做東南亞天然氣既代理人

附件

v2-b1e29a60a767d7a07771ae44408b5fdf_1440w.jpg(97.5 KB)

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-23 21:57 發表
歐洲能源危機愈演愈烈,最新出爐的經濟數據表明衰退已迫在眉睫,拖累歐元再創20年新低;一海之隔的英國亦披露了最新的財政政策

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220923/bkn-20220923201735477-0923_00842_001.html
美國佬幾十萬駐兵歐盟,
基本上就是挾持了歐洲佬聽他的命令,
無飯食、挨冷、經濟大衰退...都要制裁俄羅斯!
歐洲政棍滿口仁義道德,
卻綁架歐洲市民的生命財產來滿足私人利益!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-23 22:06 發表
笑L死普京.
用核威脅叫係威脅
逼油價再升
收入又升
同中東油國一齊發達幾happy
事實上中東仗人同俄佬好friend
亦要靠俄佬打仗推高油價,再減產
肥過肥仔水

另一方面
油貴兼無氣
呢個冬天….路見凍死骨就係咁解

歐盟甘願做老美隻惡狗最終會因缺能而引發自身解體

美國:  計劃和估計一樣進行得好順利

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-9-23 22:14 發表
不是好事,
地球村沒有獨善其身的可能性,
環環相扣,
只差在對你影響有幾大。
無錯,沒有國家可獨善其身,但相對之下,歐洲衰,中國強。長遠計中國有著數。

引用:
原帖由 mib04 於 2022-9-23 22:10 發表
香討評論員的俄爹,由特別軍事行動轉為衛國戰爭了
九唔搭八

做美國先頭部隊不是好光榮嗎 飲美國口水津津津有味 不為自己國民著想走去做美國使換狗 害死自己國家 我說聲恭喜

老尾真正目的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]